И аз много обичам кафето, особено ароматът му. За мен то е ритуал, може би защото майка ми също го обича. До преди година някъде, седях и се оправдавай пред себе си с ниското си кръвно и необходимостта от кафе. Обаче всеки ден все повече се успивах :Р Тогава гаджето на една приятелка каза, че го бил спрял и се наспивал за 5 часа.
Първо го бях спряла напълно, после минах на безкофеиново. После и аз реших, че безкофеиновото е третирано, за да се намали съдържанието на кофеин и пак минах на обикновено. Имаме в работата барче, където има 5 вида кафе, аз си вземам най-лекото. Пия по максимум 2 на ден, обикновено по 1, имам дни и без, но просто много много го обичам.
Спрях го най-вече заради рязкото смъкване на кръвната захар, което в дни на режим или при по-дълга употреба на 100% сурова храна наистина е много остро и неприятно усещане. С това въпросното, най-лекото, не наблюдавам такъв ефект. Качването и също ми е много неприятно, затова пък сладко не ям.
Не съм го спряла напълно, но вече не съм зависима, което също е голям подвиг за мен (за справка, от 6ти клас съм "закачена" :Р )