Препоръчвам на заинтересованите по темата да си набавят книгата " Глобалната кофеинизация" . Уникално изследване на проблема кофеин. от Димитър Иванов .
Подзаглавие: Истината за най-разпространените легални наркомании.
... Ето кратък цитат от нея : ..." Препоръката да се пият по-големи дози кафе изглежда неразумна, тя не печели за каузата. Докато фината манипулация е : пий, но с мярка. Тя изглежда премерена, предпазлива, балансирана и почти благочестива. Тъй като все пак потребителят е подочул оттук оттам за вредата от кафето, препоръката да се пие в малки дози му звучи много разумно, на принципа "Нищо не е вредно, стига да е с мярка". Но точно в тази постановка е голямата измама.Защото тя може да е валидна по принцип, но не и когато си имаме работа с наркотик.. Това го знаят наркодилърите и затова винаги предлагат започване "с малко". Няма пристрастен, който да е почнал с две или три чашки кафе.Всеки е почнал с една.. "
Четох я преди време. Мнение - Много пълна, много информативна, много въздействаща. Там се разкриват и доста други истини обаче, ще останете доволни. Ето например .... " Позитивната информация за кафето е манипулативна, тъй като прекалено много черни интереси и корпорации са обвързани с този черен продукт. Но защо не чуваме и не четем в медиите за тази глобална манипулация ? Ето отговора на Джон Синтън, бивш завеждащ личен състав на "Ню Йорк Таймс " и един от най-уважаваните амер. журналисти :
" На днешно време в Америка няма такова нещо като свободен печат. Вие го знаете и аз го знам... На мен ми плащат всяка седмица ,за да не изказвам откровено мнението си във вестника, за който работя... Ние сме инструменти и васали на богаташите зад кулисите.Ние сме марионетките - те дърпат конците , а ние танцуваме ... "