Ако искате , да си направим едно експериментче. Да попитаме хората около нас - ЗАЩО всъщност използват паста за зъби ,освен заради "свежият" аромат ,който след 10 мин вече го няма. ( Като им се припомни ,че след 2 мин. тя се изплюва.)
Аз съм сигурен ,че на този въпрос дори добре образовани хора няма да могат да дадат смислен отговор . Станало е народопсихология , приема се без разсъждаване
Във всички технически области, вкл и строителството , когато трябва да се зачисти нещо , то винаги се зачиства НА СУХО. После вече се отмива и забърсва. Услугите на пастите се търсят или когато нещо трябва да се полира (гранит например), или ако се налага фина абразивна обработка ( на драскотини по колата напр.) Дори и един бетонен под да трябва да изметеш - мете се пак на сухо, щото ако го наръсиш с вода за да не се вдигал прах (както някои по-слабоумни препоръчват) то става кал ,която няма как да убереш и когато тя изсъхне прахът пак ще си е на пода.
( Изключение правят едни други хора ,дето като им гледам зъбите , преценявам ,че е най-добре първо да ги накиснат за десетина минути с ония силни препарати за отстраняване на котлен камък ,щото иначе няма как да се остържат тия отлагания по тях )
Затова ако можех, щях да си изключа и слюнчените жлези по време на миене на зъбите .Сигурно има някоя билчица и за това
ооо това за ароматизирането и замазване на вредността на пастите за зъби е ясно- ама колко ли го съзнават...
Аз да кажа, че вече 3-та седмица карам на сода само, 2-3 пъти само използвах Билка паста ... но резултата за зъбите и устатат са изненадвощо добри... плака и други гадории доста поизчезнаха, изчезнаха всякакви гниенета и особенно учудващо е че спряха да ме болят зъбите - там където имах някакви неразположения, усещания за студ, топло, сладко... чувството е за чистота и .. нормалност, без разни ароматизатори... учудва ме, че содата така дезифинкцира добре ... че например веднъж като пропуснах да си измия зъбите... на сутринта всичко си беше почти нормално.... Та се чувствам добре и много нормално, зъбите ми са бели, венците са нормално... и даже като че ли бавно разни стари неща се оправят от само себе си- възтановявава се нормалното функциониране... и това е естествено за тялото на човек- като не му пречиш то си оправя и коригира нещата по естествен път- перфектна машина.
Та аз продължавам със содата... ш е взема да добавя и една усмивка тук