Знам, че по принцип темата си е чист спам , модераторите ще решат...(тя едната модераторка от 2 мес. нещо не се появява
)
Аз съм съгласен с всички ви, най-вече изключително се радвам ,че Деси пусна такава тема ! ( Аз просто не смеех, иначе откога да съм инициирал..)
Възможно е от всички тук аз да съм най-доволен даже.
Рецепторите ми към музиката винаги са били много чувствителни , затова и съм отделял хиляди часове в издирване, слушане, записи ...
Нека да има лека конфронтацийка , супер полезно е - това мотивира всеки да пуска интересни неща.
На мен специално идеята ми беше малко по-различна от тази на Деси. (Тоест ,тя еволюира набързо
) А всъщност - да се обогатяваме с интересни гласове,творби и стилове в музиката. Като цяло - с по-нестандартни неща, които няма как да чуем по радиото или някъде другаде. Може някой да е щастлив да намери нещо ,което винаги му се е искало да намери
Затова и пуснах по-специални неща , защото са различни ! А не защото са "мрачни"
Първата "мрачна"- Диаманда Галас аз изобщо не я обичам. Нейните неща просто не мога да трая.( Това понеже беше кавър и по се изтрайва )Но гласът й е уникален ,а пеенето -майсторско. Това беше ценното в песента. Иначе няма как да не е мрачна ,след като е "песента на самоубийците".
Gloomy Sunday e писана преди 70 г от унгарски композитор и не случайно
половината от певците по света са се пробвали да я изпеят , просто като предизвикателство за майсторство, самата песен е трудна за изпяване. ( колко са се самоубили , не съм се интересувал
) Между изпелите я са РейЧарлз,Дъсти Спрингфилд,
Сара Брайтмън, Бьорк, и мн. други - в дясно ги има ,могат да се чуят.
Ето същата песен в изпълнение на Sarah McLachlan , пак е тъжна , но е по друг начин.
http://www.youtube.com/watch?v=Sbsg_lqqKxk&feature=related А ето тук и изпълнението на Сара Брайтмън на същата Gloomy Sunday http://www.youtube.com/watch?v=4homC70VS9E&feature=related И лаик може да прецени ,че в този случай тя се справя абсолютно неубедително, в с равнение с Диаманда Галас. ( да не кажа ,че се излага, все пак става въпрос за специфична песен.) Говорим за изкуство все пак , а не само за гласови данни.
Двете са несравними просто.
За "Ренесанс" и Annie Haslam ,думите не стигат , това е избрана за най-добра група в стила прогресив-рок. ( в него са и Пинк Флойд, дано не ги кръстим и тях "мрачни"
) , а гласът й наистина е божествен.
www.youtube.com/watch?v=AFsLbbVDaqsКрумчо , прочети за Lisa Gerrard ако има на български. Тя е явление в музиката.Точно както казваш - гений.
Вери ,нещо бъркаш, адажиото не съм пускал. Имаш предвид Бах вероятно.
Няма го в утуб изпълнението на адажиото от Annie Haslm,песента се казва "cold is being", щеше да се увериш че е дъ-бест.
Твоите ги чух всички , мн. добри разработки са.( За Дорс малко несвойствено
)