Библията казва "Няма нищо ново под слънцето". А чичко Шекспир казва "Има много нови неща под слънцето, приятелю Хорацио, за които нашата бедна философия не е подозирала". Въпрос на гледна точка
.
За йогата - Орто преди време беше пуснал една статия, та си позволявам да сложа линка и тук
http://frognews.bg/news_15642/Ioga_metodat_e_vreden_za_evropeitsite/ . Интересна гледна точка... Не с всичко съм съгласна, но мисля, че си струва да се прочете...
Дали йога е вредна за европейците само, не знам, но точно вчера ми бе разяснено надълго и нашироко (от една иначе интелигентна приятелка) за "вредата" от йога и учението на Дънов като цяло, като за нагледен пример ми беше даден един младеж, който се съблякал гол пред руската църква и седнал да медитира на минус не знам си колко градуса, защото "е чувал, че йогите така правят", в резултат на което малко умрял
.
Няма да коментирам... Е, само малко
. За някои хора явно нацизмът не е виновен за стотици хиляди избити; комунизмът не е виновен за хилядите хора в лагерите в България само; ама, виж, йогата виновна за един пикльо, дето е седнал да прави нещо, без нужната подготовка (при това я е било точно така, я не...). Огънят не е добър или лош - но може и да те стопли, и да те изгори...