Изаура , ти рядко ни навестяваш, но този път не се разбира какво точно искаш да кажеш.. ( и то си е майсторлък, да му се не види
)
Ти видя ли лично Манек? поприказва ли си с него? Успя ли да го "почувстваш" ? Той може да е всякакъв, но най-малко е от онези , които "жадуват да пожънат успех".
Както знаем, лекциите са му безплатни . Освен това , човекът не е издал дори и книга ,доколкото знам.
ЗА разлика от друг "гуру" Дийпак Чопра, който избълва към стотина книжлета , информацията от които може да се събере в едно по-обемно томче. (Другото е типичната размита американска сапунка. )
Една приятелка ,специалист по Аюрведа , направи връзка с него, поиска да го покани да изнесе тук лекция . "гуруто " постави обаче такива умопомрачителни финансови условия , че желанието й се изпари на момента.
Също за сравнение , нашият уважаван сладур Петърнишки , вземаше по 50 лв за вход на семинарите си за ТЕС ( техника за емоционална свобода ) а книжлето му се появи за 17 лв по книжарниците. (Преди няколко години , когато се появи , за тази цена се купуваха 4 книжки със същия обем страници)
Не знам , аз лично свързвам "жъненето на успех" с по-големи тарифи , не знам за вас..
А по отношение на науката .. струва ми се ,че има още доста да се информираш за нея. Само че моля те , не го прави от телевизията, или вестниците..
Науката напредна , но елитът допусна само малка част от научните открития да намерят приложение в практиката. (Само тези , които му носят печалби. )
ПРочети "Изгубените открития " на Джери Василатос. Също и "прокудените гении " от сайта на антиглобалиста.
Освен това , науката напредна , но моралът изостана.. Което в крайна сметка май се оказа по-определящо ..