Да , само че Мерцедес модел 1958г.
Е аз почти съм я направил, Рима
Като се сглобят различните ми "авторитетни" мнения и изводът като цяло може да се направи. Ще седна наистина , (макар силен интерес само от твоя страна надушвам
) но в момента пак произвеждам дипломна работа и пак няма време.
Но най-същественото ,което мога да кажа ,и което е и най-интересно ,е следното:
И изключение на няколкото страшни болести, каквото и друго да ни "открие" диагностиката ,(без значение коя от всичките) ,
на практика ние не променяме начина си на живот към по-здравосоловен! Най-много да си обещаем да го направим "съвсем скоро"
Тоест - ако наистина решим да се променим към по-добро, то резултатът от диагностиката би бил твърде слаб стимул, че да го направим само заради него. (И така и трябва да бъде, това е лоша мотивация, сравнима с тази, при която лениви хора си купуват скъпа годишна карта за елитен фитнесцентър ( във Варна в Ориндж струваше 900 лв ) за да можело високата цена да ги мотивира.. )
Естествено , имам предвид болшинството съфорумци , които са без явни неприятни патологии. Кой ще се раздвижи да се оздравява, при положение че се чувства прекрасно ?
Еди си какво му било обременено на енергийно ниво...
мани ..
А тези, които си ги имат болестите, те си ги знаят (било то артрит,простатит, астма..) защо да ходят на комптърна или ирисова диагностика. За да им намерят допълнителни ли ?
Или за да им кажат откъде са им дошли? ( все едно някой да ми каже какво ще си купи докторът със 180те лв взети за преглед
)
Те така и така трябва да се борят с болежки, за които знаят. Ако успеят да ги преборят ( но наистина да ги изцелят, със съответните корекции на всички нива на организма!) това ще е достатъчна и добре свършена работа , която ще елиминира и патологии, за които не знаят и още не са се проявили..
Нали така?
С това се опитвам да докажа, че в повечето случаи няма смисъл да се ходи на такава диагностика, освен от любопитство. Или рутинно ,ако си вече на една по-друга възраст ..
Естествено, става въпрос за диагностиране на неспешни състояния! За спешните си има съвсем различни диагностики и подходи, там не пипаме , че е опасно
Това , което нас тук май ни интересува - не какви и колко болести , а какво равнище на здравето имаме. ( да ви припомня ,че не е просто нещо-
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1058.0 )
А това диагностиките не могат да го установят. Не може да се установи скорост и степен на отлагане на шлаки, не може да се установи степен на боеспособност на имунна система, съотношение на процесите анаболизъм/катаболизъм (изграждане и разпадане. Старостта е почти само катаболизъм ) да не говорим за психично, емоционално или духовно здраве. Които може би сега не, но много скоро да имат определящо значение за здравето на физическото тяло. ( нали ?)
Има смисъл да се уважават диагностики, които (пряко щом не могат) поне ИНДИРЕКТНО да дават информация за тези процеси. И това да се следи във времето , то това е и смисълът. Не само веднъж и - толкоз.
Някаква (немалка) информация за това дават три от стойностите на настоящата акупунктурна диагностика - ниво на енергетика ( ПОЧТИ ПОЧТИ винаги високата енергетика означава добро здраве) равнище на защитни сили и стойностите на хипоталамуса ( прието е да се смята ,че той е най-показателен за хомеостазата на един организъм . Хомеостаза - когато всичко е в баланс, най-общо казано)
Какво като имало бактерии или паразити ... Нека си ги има , щом не правят проблем. Може сега да ги има, но после организмът да ги сбори. Може никога да не направят проблем, ако се грижим за здравето си.
По-скоро е лошо обратното - ако няма бацили, обаче нещо не се усещаме здрави..
В този смисъл категорично твърдя ,че акупунктурната диагностика повече от всяка друга дава информация за
степента на здраве. Нещо , което нито ирисовата ,нито която и да е друга диагностика може. Ако всички тук отидем на ирисова или някаква друга точна, ще разберем кой е по-болен. Но няма да разберем кой е по-здрав!
Защото липсата на конкретна болест не означава автоматично добро здраве..
За лабораторните изследвания да не говорим. Бидейки суперинформативни за определени патологични състояния, (тоест -виждат болестта) те са неспособни да дадат оценка на здравето. Басирам се ,че ако целият форум си направи пълна кръвна картина ,98 % ще са в "нормата" , тоест - "здрави сте, я да ми се махате от главата, че ще ви пратя на психиатър.. "
Е,уж на майтап седнах, но се получи май нелошо постче