Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: дневникът на mariv  (Прочетена 12937 пъти)

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
дневникът на mariv
« -: 16-08-2010, 07:42:55 »

И аз вече се  реших да пиша в дневник. Дано намирам време всеки ден.
До тук само кафе. Планирам салата зеле и моркови с някакъв дресинг за обяд.  Имам и сладка царевиц, но е в кутия и много се чудя дяли да я прибавям към салатката. Вечерята ще е салата - марули, краставици, гъби, тиквичка и сл. семки.
 
Активен

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
Re:дневникът на mariv
« Отговор #1 -: 16-08-2010, 07:56:53 »

И аз вече се  реших да пиша в дневник. Дано намирам време всеки ден.
До тук само кафе. Планирам салата зеле и моркови с някакъв дресинг за обяд.  Имам и сладка царевиц, но е в кутия и много се чудя дяли да я прибавям към салатката. Вечерята ще е салата - марули, краставици, гъби, тиквичка и сл. семки.
 


пропуснах да си напиша за следобеда - плодове. Имам сливи праскови и грозде, не съм решила още какво ще е, което ми се прияде.
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:дневникът на mariv
« Отговор #2 -: 16-08-2010, 09:42:32 »

В момента има прясна царевица. Защо ти е консервирана?:)
Гъбите сурови ли ги ядеш?
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:дневникът на mariv
« Отговор #3 -: 16-08-2010, 09:52:51 »

Царевицата в БГ е 100 %  генно модифицирана , освен това тази в кутиите е със захар и сол и някакъв консервант, който незнайно защо не го изписват никъде. Пробвайте прясна царевица да стерлилизирате само със сол и захар и вижте ефекта :) За мен лично не си струва да се яде царевица  тук и въобще в Европа , може би само в Южна америка има незасегнати сортове , макар ,че вероятно монсанто са се постарали първо там да изкоренят природното , изроди гадни
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:дневникът на mariv
« Отговор #4 -: 16-08-2010, 10:07:32 »

В Мексико ГМО царевицата е забранена, защото по всякакъв начин мексиканците се стараят за запазят много редките си и традиционни сортове. Но и там вече се забелязват мутанти-диворасляци, които лесно могат да се опрашат и с местните засаждения. Даже обучават хората как да ги разпознават и изкореняват навреме. Иначе, в БГ все някой по дворовете си гледа и нормална царевица.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:дневникът на mariv
« Отговор #5 -: 16-08-2010, 11:25:57 »

Здрасти, честито дневниче, да пишеш редовно. На мен дневника ми помогна да бъда по-упорита  :Content_22:
Това, че започваш с кафе деня, ще е първото което може да промениш  :)
Вместо кафе може да пиеш топла вода с лъжица смляно ленено семе вътре, или само топла вода.
Знам колко е трудно да се откаже кафето, аз отлагах повече от половин година, но сега усещането когато се събудя е невероятно. Не бях се събуждала така от дете- наспана и бодра :)  :Content_22:

Активен

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
Re:дневникът на mariv
« Отговор #6 -: 16-08-2010, 14:08:23 »

Гъбите ги ям сурови.
С кафето незнам дали ще успея да се разделя.
Предо обеда изядох 1 паскова.
Обяда салатата дето си я мислих обаче пак преядох. Едвам дишам. незнам как ще си стеснявам стомаха.Много ми се разшири и сега плюскам като за 3-ма и после ми е тежко и едвам дишам. На практика неприятното усещане ми е същото както гокато съм преяждала с нещо пържено или с тестени издеия, а уж само   със салата би трябвало да ми е по лекичко. Обмислям да започна да се храня през час по много малкки количества. Или да ми на на сокове няколко дена. Незнам, просто нещо трябва да предприема.
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:дневникът на mariv
« Отговор #7 -: 16-08-2010, 14:13:21 »

Ами..намали количеството салата.
Кафе и аз не съм пила вече пети месец. Наистина се усеща разликата, въпреки че все още консумирам кофеин под формата на чай и какао.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
Re:дневникът на mariv
« Отговор #8 -: 16-08-2010, 15:06:23 »

Ами вкусно ми е  и се улисвам и изяждам доста. Всъщност то не е чак толкова много, за мен е много иначе други хора съм виждала какви количества ядат.
Четох утре мисля на сокове да изкарам. Извадих сокоизтисквачката. Тя моята е огромна а пък все ми се е струвало че малко сок вади и не съм я ползвала. Ето сега направих на малкия сок и от 1 мн голям морков излезе само 130 мл сок. Утере всички налични плодове ще ги изпия и мислех някой друг зеленчук да пробвам. Никога например не съм цедила краставица или домат.
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:дневникът на mariv
« Отговор #9 -: 16-08-2010, 15:28:56 »

Томи , ти като че ли не искаш да разбереш,че в БГ царевицата е 100 % гмо
Активен

oum le dauphin blanc

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548
Re:дневникът на mariv
« Отговор #10 -: 16-08-2010, 15:45:06 »

Каква е тази вълшебна машина, която успява да изцеди 130мл сок от един морков? Искам и аз такава  :laugh:
Активен

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
Re:дневникът на mariv
« Отговор #11 -: 16-08-2010, 16:18:34 »

Ами филипс е. Ама това много ли е?? На мен ми се вижда малко,той мркова беше бая голям и очаквах повечко да стане.  Мен ме озадачава че много части имам да мия за 1 чаша сок. До колкоо знам трябва да се изпива веднага иначе си губи полезните свойства и няма как да си приготвя една кана сок, а да си я пия през деня няли?
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:дневникът на mariv
« Отговор #12 -: 16-08-2010, 17:04:34 »

И аз имам много за миене- 7 части  ;D, но почти винаги само с вода изплаквам, не мога по два пъти на ден с препарати да мия.
Марив, ти сока разреждаш ли го с вода, аз добавям наполовина вода винаги.
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:дневникът на mariv
« Отговор #13 -: 16-08-2010, 17:10:47 »

Томи , ти като че ли не искаш да разбереш,че в БГ царевицата е 100 % гмо
Това го знам от няколко години. Е, и? Поне да беше вкусна, каквато е унгарската, например.
Пък едва ли наистина 100% е ГМО. Все има някоя бабичка, в някое забутано село, която си пази стара царевица за кокошките от години.
Морковът сигурно е бил от ония изсъхналите. Сега големите моркови обикновено са стари. Мисля, обаче, че пиенето на сокове понякога още повече натоварва стомаха и подува корема. Поне при мен е така.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:дневникът на mariv
« Отговор #14 -: 16-08-2010, 20:48:34 »

Няма такива, още 80 те години  монсанто си свършиха работата , помня на един съученик баща му беше представител по комунистическо време , обикаляха навсякъде и спонсорираха още тогава института по царевица ...  бабички се прокрадват само в съзнанието ти . Иначе сладки сортове и тук има , с лопата да ги ринеш, само да има кой да купува, иди на пазара и виж. Но явно май философията ти е любима дисциплина :))
ХУбавите сокоизтисквачки вадят 50% сок от моркови ,но не висококачествен, а с цеулоза. Т.е от 1 кг морков вадите 500 мл сок, с цеулоза , чист сок. Най -качественият сок съм вадил с кухненски робот на Филипс , с плака на дупки около 40 %  т.е. от кило моркови вадите 400 мл висококачествен сок ,без цеулоза. Но самият уред е конструиран да се развали след определено време употреба и това стана ,разбира се.  Сега имам топмодела на Филипс ,но не може да направи висококачествен сок като от робота, и нито една друга такава с наноцедка. Но пък си го прецеждам и става супер :) само една процедура повече
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:дневникът на mariv
« Отговор #15 -: 17-08-2010, 07:12:08 »

Марив, аз и друг път съм писала за соковете, но хайде пак. Чаша чист сок от моркови или от плодове не мисля, че е добра идея. Разреждай ги поне с вода. А най-добрият вариант е да има сок от зелении. По принцип сокът от моркови трябва да е 20% от общото съдържание, който си решила да пиеш.
Ако искаш да си приготвиш сок за следващия ден, трябва да напълниш съд или буркан догоре със сок, хубаво да го затовриш, за да не влиза въздух и да го съхраняваш в хладилника. до 24 часа е хубаво да го изпиеш. Но най-добре е веднага.
За пръв път чувам, че от сокове се натоварва или подува стомаха. Много хора споделят, че много бързо огладняват след като пият сок. Но аз мисля, че главната причина за това е, че не се дъвче. Нищо че е сок.
Активен

nanu

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 38
Re:дневникът на mariv
« Отговор #16 -: 17-08-2010, 08:46:56 »

Аз всеки ден си правя сок по около 300-400 мл - сутрин и следобед, като се старая да е от различни зеленчуци и плодове... за да има разнообразие, но никога досега не съм го разреждала с вода ...за какво е нужно това? А също обикновено сокът ми не съдържа повече от 2-3 съставки ...сутринта ми беше от моркови, чушки и малко магданоз, излезе около 300 мл ..като сокът от морковите съставяше около 40-50 %.
Активен
“Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света.” Махатма Ганди

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:дневникът на mariv
« Отговор #17 -: 17-08-2010, 10:37:50 »

Моркови, чушки и магданоз е добре.
Сладките сокове се разреждат заради високата концентрация на захар. Това се отнася и за морковите и за цвеклото.

По принцип начинаещ в соковете, независимо какви, също е хубаво да ги разрежда с вода, докато свикне организма.
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:дневникът на mariv
« Отговор #18 -: 17-08-2010, 16:40:06 »

Аз пък да ви споделя , веднъж излизайки от едно гладуване , реших 1 ви ден да пия сок , и правя си едни ябълки  , бяха много сладки и вкусни , обаче сокът им ми дойде доста концентиран, веднага го разредих наполовина с вода и го изпих с удоволствие  и трака още веднъж вечерта , пък на другият ден не го разреждах :) беше супер
Активен

nanu

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 38
Re:дневникът на mariv
« Отговор #19 -: 17-08-2010, 18:26:32 »

Сега като научих, наистина има логика, понеже от цвеклото, морковите и повечето плодове сокът е доста сладък, което не че не ми харесва, но понякога прекалено сладнее. Преди малко тъкмо приключих около половин литър сок от ябълки, цвекло и моркови, разредих го с около 300 мл вода и ми допадна така повече на вкус - свеж и приятно сладък.
Иначе имам още едно питане, в сайта преди време бях прочела, че за да са усвояват мастноразтворимите витамини е добра идея да се добавя по лъжица-две мазнина. И аз се придържам оттогава към същото правило, нали не греша? А дали същото важи ли за дните, прекарани само на сокове?
Иначе от няколко седмици си дъвча всяка глътка и наистина ..засища за по-дълго време.
Активен
“Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света.” Махатма Ганди
 

Страницата е създадена за 0.069 секунди с 21 запитвания.