Марив, аз и друг път съм писала за соковете, но хайде пак. Чаша чист сок от моркови или от плодове не мисля, че е добра идея. Разреждай ги поне с вода. А най-добрият вариант е да има сок от зелении. По принцип сокът от моркови трябва да е 20% от общото съдържание, който си решила да пиеш.
Ако искаш да си приготвиш сок за следващия ден, трябва да напълниш съд или буркан догоре със сок, хубаво да го затовриш, за да не влиза въздух и да го съхраняваш в хладилника. до 24 часа е хубаво да го изпиеш. Но най-добре е веднага.
За пръв път чувам, че от сокове се натоварва или подува стомаха. Много хора споделят, че много бързо огладняват след като пият сок. Но аз мисля, че главната причина за това е, че не се дъвче. Нищо че е сок.