Здравейте! Днес правих опит за Шанкха Пракшалана. Снощи не ми се получи особено клизмата, беше ми и за първи път. Да е влязло не повече от 50-60 мл. от разтвора, но преди това следобяда си ходих по голяма нужда и се надявах, че са се поизпразнили червата, след това пих един фреш морков с ябълка, а вечерта вечерята ми беше общо взето две шепи спанак. Та надявах се, че въпреки неуспешната клизма да се получат нещата. Започнах в 7:00 ч. изпълнението, слагах по една супена л., без връх, водата беше поносимо солена. След още третата чаша отидох до тоалетната. А също ходих и преди самата процедура. И така след всяка чаша, упражнения, които обаче после видях, че не съм изпълнявала 1:1, защото не бях гледала клипа, а се ориентирах по обяснения и картинки. Всеки път ходих до тоалетна. Количеството, което изхвърлях не беше кой знае какво, но имаше. След 5-6 чаша си изхвърлях само течност, така и обаче не я докарах до чиста вода, защото изпих към 17-18 чаши, а съм 48 килограма, та се притесних. Защо не успях след толкова много течност да стигна до бистра вода (а само до жълта) се чудя? Дано не е било всичко напразно. После и пих две чаши чиста вода, повърнах даже три пъти, накрая вече чистата вода, първия път имаше някакви неща. Захраних както си му е реда. Доколко е успешен този мой опит обаче? Мнения? В моя случай кога мога пак да се пробвам? Чудя се и дали солата не ми е била малко.