Житото не се вари, а се залива с топла вода, за да омекне /поне осем часа в термос/.
Накисни 100 гр.жито сега. Използвай топла вода. Но не гореща.Тя се използва само в случаите , когато ти остават осем часа до сутринта , когато ще ядеш. Най-добре е житото да кисне 24 часа, с температура на водата около човешката. Водата се сменя два пъти , а третата се пие. Покривай съда, в който е житото,ако нямаш термос.
ЖИТОТО НЕ Е ПОКЪЛНАЛО/НЯМА ЗЕЛЕНО/.
Аз съм твърдо за жито за покълване. Заради потенциала , който съдържа в началото на покълването.Ако имате нерви и време , сложете житото в един термос 24 часа преди да го ядете. Залейте го с вода /не много гореща/. Смянайте водата през 8 часа/два пъти/. Третата оставете за пиене.
Има и една друга основна причина, която ни кара да използваме такова жито /макар че в някои сайтове пише грухано ,то е за болни и за хора с ''лоши''зъби/.Това е паметта на или от материята.ГРУХАНОТО ЖИТО ПОМНИ КОЙ ГО Е ''БИЛ'' КАТО МАТЕРИЯ И ЕНЕРГИЯ И СТАВА СМЕСВАНЕ НА ЕНЕРГИИТЕ. А НИ ТРЯБВА ЕСТЕСТВЕНА ЕНЕРГИЯ.А И В НЕГОВАТА ЛЮСПА ИМА МНОГО ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА.АКО ПОЛЗВАТЕ ГРУХАНО ЖИТО ,ПОМНЕТЕ ,ЧЕ ТО МНОГО БЪРЗО СТАВА НА КАША, АКО СЕ ЗАЛЕЕ С ГОРЕЩА ВОДА.
Слагайте 10 лъжици жито/напълнени без ''връх''/. ЕДНА ЛЪЖИЦА ЖИТО Е ОКОЛО 8-12 гр. ЗАВИСИ КАК Е НАПЪЛНЕНА.
Ако мерите с лъжици,сложете 10-12 лъжици.Не е фатално, че не сте измерили точно 100 гр.
Търсете българска обикновена пшеница за покълване.
копирах го от бг -мамма ,искате ли да пишем в темата за Житния режим ,да не спамим...и аз имам желание