Здравей Вики
Когато започнах да се занимавам със собственото си оздравяване ми възникна абсолютно същия проблем като при теб - Краката и ръцете ми бяха постоянно измръзнали без значение от ръкавици чорапи иа каквото и да било даже кожата на ръцете ми беше много изсъхнала и се беше нацепила на места, появи ми се и запек, лош сън. Имах късмет че започнах да се занимавам по Малахов, а човека много грамотно е описал проблема и как да се справим с него.
Проблемът ти е ТИПИЧНО превъзбуждане на доша ВАТА.
Не е нужно да пиеш Гинко Съветите на rima са много добри:
"""Много ефикасно си реши такъв проблем един приятел. Обаче той е много търпелив и последователен човек
Методът е прост - всяка вечер си държи краката в леген с гореща вода и малко морска сол. В продължение почти на година го прави това, също и ръцете си потапя. Краката се поливат до под коленете с топлата вода докато се поохлади и стане близка до температурата на тялото, най много после да добави още веднъж гореща...нещо такова
Неговите крака в момента са топли през зимата и без чорапи. Никога не придобиват типичния блед цвят, който вероятно са имали преди. Предполагам, че по този начин постепенно си е извел токсините от капилярите и кръвообръщението се е възобновило.
От личен опит мога да споделя и друго. Забелязала съм, че когато се занимавам с йога и се разтягам добре в съчетание с дълбоко дишане, направо ми се запалват пръстите и на краката и на ръцете. А моите също обикновено са студени. Само че аз не съм постоянна. Ако ти си по вече от мен, със сигурност ще имаш ефект"""
Освен сол във водата за киснене на краката може да слагаш и малко оцет.
Добре е още да започваш деня с чаша гореща вода в идеалния вариант с отвара от сладък корен - Сладник(просто се вари 5 мин) и пиеш водата. Той много добре регулира Вата. Също така и чая от шипки - изобщо сладко киселки чайове.
Хубаво ще е всяка вечер преди да си легнеш да се напарваш добре под душа- след като се избършеш натривай областта на корема и хълбоците с растително масло(кокосово, макадамия, бадемово - те попиват много бързо и няма да ти оставят мазни следи по дрехите) добре е преди лягане да натриваш и ходилата и ръцете си - веднага след първите няколко процедури ще усетиш една приятна топлина. При мен така стана направо това ме спаси Можеби няколко месеца редовно преди да си легна точно натривах - ходилата и ръцете.
Ако имаш запек - МлечноМаслените микроклизми по Малахов, в 50мл. прясно мляко разбиваш една чаена лъжичка растително масло (примерно зехтин) и най лесно е да използваш една от 50 кубиковите спринцовки които продават във всяка аптека. Ефекта е много бърз.
Избягвай студената вода - никакви обливания киснене или пиене.
Избягвай всякакви студени храни и напитки - изобщо всичко което може да внесе студ в тялото ти Вата е студ и сухота. Трябва да се загряваш и омекотяваш. Натриванията с масло и млечномаслените микроклизми ще омекотят организма ти и ще му помогнат да задържа по лесно топлината.
За храната - Наблягай на топла храна с преобладаващо солен,кисел,сладък вкус, по богата на натурални мазнини - това ще регулира Вата.
Избягвай Сушените плодове, те са сладки но са сухи и водят до разбалансиране на Вата може да ги употребяваш но само предварително накиснати.
Препоръчително е всякакви Сурови Ядки - задължително предварително накиснати. Това ще улесни усвояването им - Вата е характерна с нарушаване на храносмилането Именно затова суровите салатки особено такива със зеле по внимателно и задължително с повечко растително масло иначе водят до превъзбуждане на Вата салатките трябва да са по тежки иначе ще са ти противопоказни. Не се страхувай от напълняване при така превъзбудена Вата това е невъзможно. Пък и историята не помни случай някой да е напълнял от по мазнички салатки.
Избягвай плодовете които са с разхлабително действие и те превъзбуждат Вата - круши, сини сливи , както и стипчивите като нарове дюли и подобни. Те изсушават организма а за Вата трябва обратното наблягай на Банани и цитрусови - сладкокисели сочни плодове. Авокадото със своя плутен маслен вкус е създаден точно за Вата балансиране. Набивай здраво авокадо може със сусамов тахан и мед. Идеалната храна за Вата балансиране.
Ами това засега друго не се сещам ако имаш въпроси питай.
Спазвай ги тия неща и всичко ще се оправи не си мисли за някакви сериозно неща оросявания и т.н. проблема е ресно решим само с малко постоянство......