Не е чак толкова драматично
Ето историята.
От 6 години имам установена понижена функция на щитовидната жлеза + занижено усвояване на калций. Причините за недоброто усвояване на калция били хормонални. От друга страна ниският калций пречел да се балансират хормоните.
Първите години започнах лечение с компенсиращ хормон за щитовидната жлеза и таблетки калций+витамин Д (синтетични). От хормона за жлезата нещата влязоха в граници, но все не се постигаше желаното съотношение между хормоните. Един вид бях „добре, но не съвсем“
. И за това обвиняваха липсата на калций.
Когато научих за вредите от приемането на синтетичен калций, изобщо срях да го пия. И изследванията си бяха все същите, както и преди, когато го вземах...
Важно е да спомена, че в резултат от този дисбаланс, винаги са ми излизали пъпки около устата и по брадичката.
После намерих рецептата на Бате Бино и започнах да си прявя органичен калций от яйчени черупки и лимонов сок. Забелязах, че около 10 тия ден лицето ми се изчисти като никога. Чудех се дали е от калция и го спрях. След 5-10 дни пъпките пак излязоха. После пак го започнах и изчезнаха отново
След около месечен прием си направих изследвания и о, чудо
)) - нещата почти си бяха по местата.
Понеже считам чистотата на лицето си за показател как са ми хормоните, многократно съм проверила действието на калция. Винаги, когато изостана с черупките, пъпките се появяват, а щом започна да го пия – изчезват
И така, този калций се оказа търсения ключ и сега отново съм красива и хормонално балансирана