Бенато, ще си позволя да не се съглася напълно с теб, защото такъв принцип в суровоядството е технически невъзможен. Не може хранителните нужди на зрял човек поради суровата храна да бъдат сведени като количества до хранителните нужди на малко дете, например. Може би си искал да напишеш, че при консумация на сурова храна, човек консумира ПО-МАЛКО храна, но не и МНОГО малко?!
Олив, тялото ти изобщо не е глупаво и ако не му се поддаваш, по-скоро ще си навлечеш излишен стрес и ненужни килограми (хранителни запаси, които се трупат в мастните депа по време на глад от стресираното тяло).
Средното време за преход (transition effect) е от 8 до 14 месеца !!! Недейте всички масово да скачате в модерните твърдения и да спазвате количествата на останалите съфорумци и суровоядци. С какво е по-различен нашият новоприет начин на хранене? Именно с това, че той не бива ПО НИКАКЪВ начин да се приема като ДИЕТА, РЕЖИМ, ОГРАНИЧЕНИЕ и т.н. В повечето случаи сте опитвали поне веднъж да сте на някаква хранителна диета и тялото Ви със сигурност няма нужда от повече такива стресове. Осигурявайте си разнообразието, разбира се, не прекалявайте с количествата, но дори и порцията Ви да е същата като преди, този път храната Ви е полезна, лесно усвоима и отпадъците от нея ще се извеждат бързо от организма.
Марулка, макар и да си супер хранителна, само 1 и то без нищо друго ще си ми скучна
(това в рамките на шегата разбира се, но иначе подкрепям твоята идея на 1000%
)
А сега за глада на Олив: Сигурен съм, че ще прозвучи странно, но много много често хората бъркат чувството за глад с чувството за жажда. Причината да изпитваш такъв глад дори и след прилична салата и т.н. се дължи на според мен на факта, че тялото ти има остра нужда от хранителните вещества, които в момента му набавяш. Не съм запознат с начина на живот, начина на хранене преди, но както милиони пъти вече споменахме - тялото ти е различно от всичките милиарди останали на планетата. ЩЕ ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ ЗА ДА НАТЪРТЯ: ДЪВЧИ ПО-ПРОДЪЛЖИТЕЛНО! Опитай се да се концентрираш само и единствено над храната и да не приказваш докато я поемаш. Все още си в преходната фаза и е напълно нормално тялото ти да се адаптира. Няма такова тяло, което да не е готово за суровоядство, но има психика, която се лута все още. Намали си малко количествата, но увеличи броя на храненията. През 2 часа хапвай, но направи като мен - навий си аларма да ти звъни в уреченото време на деня (8, 10.30, 13, 16, 19). Тези часове работеха при мен най-добре, но ти си ги адаптирай според начина на живот, като се постарай по-късно от 20-20.30 да не вечеряш. Така ще се изумяваш много скоро как от 1 ябълка ти става тежко..
Още веднъж в заключение ще кажа: СЛУШАЙ ТЯЛОТО СИ И САМО НЕГО! Сверявай часовника с останалите, но не забравяй, че именно твоя часовник е твоето тяло !