Малко опити за туршия в красиви есенни цветове:
- в първия буркан: ред от камби, карфиол, моркови, коренът ( главата ) на кервиз ( целина ) и пак камби. Смесваме 1 с.л. захар и 1 с.л. сол, като ги разпределяме по малко между редовете зеленчуци. Между тях слагаме и нарязани листа от кервиз. След това 3 с.л. ябълков оцет и доливаме с вода. Слагаме капачката, обръщаме няколко пъти нагоре-надолу буркана и го оставяме на тъмно и хладно.
- във втория буркан – пак същото, но зеленчуците са разбъркани / не на редове / и добавих и зеле, и чесън малко.
- в третия буркан – зеле и моркови, от линка, който даде Цветето.
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1921.360 Мерси, Цвете!
Между другото много е вкусно, за два дена стана, сигурно защото е топло времето още.
Тези неща ги правя за първи път, реших да поекспериментирам, да видим какво ще излезе. Така че не пробвайте в къщи, да не отнеса някой буркан после...