Ами, май няма да мога само с 1-2
)
ОК, имайки 1100 болести цялото им семейство, решават да преминат на суровояство отведнъж. Невероятни ефекти последвали, дет се вика, от въздуха се излекували от всичко. Обаче, след година-две суровоядстване, тя (Виктория-майката) започнала да пълнее, другите нещо и на тях им имаше, май някой и друг симптом се проявява, като цяло, нещо започва да куца. И тя (Виктория), започва да се рови и проучва... Първо пита други суровоядци дали могат да им помогнат, да им разяснят - какво става, защо и как да се справят. Получава отговори от рода, че това е нещо като криза, която много суровоядци срещат и някои дори се връщат към готвената храна - не могат да се справят с нея и не знаят лек. Това обаче не я задоволява и почва големите проучвания.
Наблюдава, че шимпанзетата (те ли бяха най-близо до човешката структура, абе някакви маймуни, ако не и всички, не помня) ядели много, ама много зеленина. Не, както хората си мислят, много банани. Основно зеленина и разбира се и банани и други... И започва да се задълбава в полезността на зеленината върху човешкия организъм и открива, че е ЖИЗНЕНО важно да се приемат зеленини. Те алкализират вътрешната ни среда и имат АБСОЛЮТНО всички необходими елементи и витамини, от които се нуждаем, с изключение на витамин В12. Обаче, тя казва следното: зеленийките са като капсулирани. Трябва мнооооого добре да се сдъвчат, за да може да се "разчупи капсулката" и да се отключат ензимите и т.н. Така открива блендера, решава да ги блендира и първоначално е ужасена от аромата, защото не си падала ИЗОБЩО по зеленийки. Хрумнало й да мушне един-два банана и останала изумена как целия аромат е променен, както и вкуса. Добавяла още плодове и ставало като шейкче... И т.н. и т.н....
Информацията ми е от нейната уста:
http://www.youtube.com/watch?v=wzQrN-P1VsYhttp://www.youtube.com/watch?v=SYSm1lydbcQ&feature=related(Ох, можех да оставя само линковете, но не всеки разбира английски. Затова, да вмъкна, Василенче, извинявай, че още не съм превела онова интервю с един лекар, дето говори за суровоядството и много ви го хвалех. Помня, че съм обещала. Трябва да се стегна и да го преведа на две-на три.)