Жорко.., Тесла, Нютон, Фарадей, Макс Планк, Томас Едисон, Андре Ампер, Джемс Джаул, Блез Паскал, ... и още хиляда (поне), също не са българи, доколкото си спомням..
И викаш, ученията им не би трябвало да са актуални за нас ..?
Интересно ми стана , между другото , кога едно учение би могло да бъде "актуално" и кога не , замислих се
Излиза , че когато ти лекуват 5 органа на 5 различни етажа в болницата или когато една болест ( диабет напр.) я лекуват 5 специалисти с 5 различни специалности,( и пак не могат да я излекуват!) , като никой не разбира от това , което разбира колегата му , е по-актуално.
Защото точно такова е положението навсякъде в "модерния свят" , вкл. и у нас,
Да спомена само и други учения от тази "неактуална" част от света - йога, акупунктура, рейки, цигун, китайска медицина , източни бойни изкуства..
Помниш ли преди няколко години някакви "неактуални" лекари от Тибет бяха отишли в София да полекуват. За нула време се записаха пациенти за няколко месеца напред...
Лекарите си тръгнаха, няма ги.
Прав си за храните . Отговорът го е дал още великият отец Паисий през хиляда седемстотин и коя година.. : "Защо се срамуваш, неразумни юроде, да се наречеш българин.."
Все едно го е казал оня ден..
(Когато бях дете , го наричаха "чуждопоклонничество" .)
Отговорът е - защото и сега се срамуват! Не само на продуктите си , хотелите си, заведенията си , фирмите си и т.н дават чужди имена. Погледни само как започнаха да си кръщават децата - Патриция, Дейвид, Патрик, Урсула, Барбара,Джоанита, Флорентина, Памела, .. (при това не става въпрос за малцинствата, а за чисти българи . Те даже малцинствата са по-сдържани в това отношение)
От доста време заглеждам рубриката във вестника на народа (Уикенд) и виждам , че поне 50% от имената на бебоците вече са доста далеч от българските. Не знам дали има друга страна с подобен "феномен".
А ти искаш да ядат български плодове и да пишат на добър български ..