2 3/4 ч.ч. настъргани моркови
1/2 ч.ч. стафиди
3/4 ч.ч. кашу (накиснато и отцедено)
1/2 ч.л. индийско орехче
3/4 ч.ч. смелено ленено семе
1 ч.л. канела
1/2 с.л. мед
вода
Приятни са на вкус, повечето време ги суших на слънце
Не станаха като за снимка, затова вижте оригинала
тук.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Преди тях по същата рецепта направих
крекери с моркови и семена и неочаквано получих аромата на колбас "Закуска", който помня от дете. Понеже не го обичам, наложи се да хапвам крекерите със запушен нос
2 ч.ч. настъргани моркови
1 ч.ч. микс от слънчогледови и тиквени семки (накиснати за 1 нощ)
1/2 ч.ч. смелен сусам
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. балканска чубрица
1/2 ч.л. червен пипер
вода (добавих повече и трябваше да коригирам гъстотата с по 1 с.л. пшенични и овесени трици)