Здравейте,
наскоро попаднах на една интересна статия. Може да представлява интерес и за други, затова исках да я споделя тук.
Разказва се за една руска лечителка с билки, вече на 90 години /в статията на 86-87 г./, Елена Зайцева. По време на войната, когато много хора наоколо са умирали от глад, в тяхното семейство се е оцелявало с ядене на бурените от полето, от корените са правили хляб и са били винаги бодри и здрави. Майка й е лекувала с треви смъртно ранените войници, болните... После тя започва да се занимава с билки, лекувала е министри...Сега обучава дори на тази възраст лекари, монаси и миряни в църквите и манастирите. Изглежда много добре за годините си, без очила, доста добре физически. Казва, че човек е стар едва след 100 години
/т.е. до тогава може да живее пълноценен живот/. За годините си е много добре не само физически, но и интелектуално. На тези години е носила сама 30 кг чували с билки от полето... И сестрите й са достигнали тази възраст. Когато е писана статията, едната й сестра е била 97 годишна...
Съвет на Елена Зайцева за хората, които имат двор, лозе или нива - в тях растат тревите, които са полезни за възстановяване на здравето им. Във всеки двор растат ралични билки, бурени. И по това, което има в двора, човек може да разбере от какво е болен и да се лекува.
В едно от филмчетата в youtube говори за прочистване от паразити /глисти/...
Прави впечатление, че в моменти на всеобщо страдание, ако човек не се затвори егоистично в себе си, а сподели последния залък с нуждаещите се, не остава гладен...
Статията е на руски, доста е голяма. Аз я четох вече няколко пъти и винаги ми е интересна и откривам нещо, на което преди това не съм обърнала внимание. За тези, които имат желанието и търпението да я прочетат -
http://www.srnrem.info/2012/04/25/monastirskaya-travnica/Така, както си правим сега срещи тук и там, може би и благодарение на съветите на Елена Зайцева ще можем един ден да си направим среща на 100-годишните
. Ако пък тогава успеем да се разпознаем и да проведем смислен разговор, ще е чудесно
.