Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Суровоядство и месечен цикъл  (Прочетена 27668 пъти)

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
Re:Суровоядство и месечен цикъл
« Отговор #40 -: 23-09-2009, 13:28:38 »

Благодаря ви много, много.. ще се опитам да си набавя всичко , което ми препоръчахте, че ако не се взема в ръцеее нашите(мама, не тате) още повече ще се притеснят.

Деси, крема как и кога го използваше?
:kisss:На баба, сладката тя...само на 17 и ...има проблемии...Дръж се дете...чакат те ощееее...проблеми...ама те са за това- да ставаме по-силни, по -умни, по-развити...На това му се вика ЕВОЛЮЦИЯ- ДА РАЗВИЕШ НАВИТИЧКОТО ТАМ У ТЕБЕ...Един съвет /бабите са затова - да съветват/, пък ти преценявай, ти решавай...
По-вечко навън- на слънце, на въздух и на водичка!!!Движения -мноооооооооого, най-добре в полезни дела, не само за тебе и близките ти , ами за всички!Когато ти  станеш с усмивка и любов към света и живота сутрин, поздравиш го и му се радваш през целия ден/дни/ всички проблеми и болки забрави и  животът ти дъъъъъъъъълго ще продължи!!!! :heart_2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Eternal bliss

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 88
« Отговор #41 -: 25-09-2009, 00:16:02 »

Слушам , бабо мариино! :flowers2:
А аз така или ина4е обожавам да съм на зелени4ко , вместо да вися в мръсната София, много се движа и т.н... А проблемите - просто не гледам на тях като на такива  :Content_22:
Активен
..and what they are doing with this visible language that they create is they are making gifts..

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #42 -: 08-04-2010, 18:59:38 »

И аз да се оплача. Не искам да пускам нова тема, та за това...
Месечният ми цикъл по принцип си е по часовник. Имала съм едно-две пропускания миналата година. Сега пак се очертава такова, пак по същото време на годината. ПМС имам, изразен най-вече в нервност (това не се повлия от храната при мен). Чувствам се горе-долу добре напоследък, малко са ми паднали килограмите, но не е нещо драстично. Бях и леко болна. Мисълта ми е какво да направя? Хранителни вещества, билки, добавки? Чувствам ужасно напрежение, иначе съм добре. Нормално ли е да ми спира понякога и това опасно ли е за организма? Лошото е, че хората около мен много се притестяват и ме плашат колко опасно било това. Не лекар не съм ходила, няма и да отида. Няма шанс да ме накарат да пия каквото и да било. Според мен са поредните митове и щом организмът си е решил да не губи излишна кръв, значи има причина и трябва да го оставим да се самонормализира. Това правилен подход ли е според вас?
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #43 -: 09-04-2010, 08:26:43 »

Според мен няма какво да се притесняваш и да се съобразяващ с общоприетите норми. Ако го правех досега да съм се побъркала. Моя цикъл никога не е точен и всеки път си идва когато си иска около 40-я ден най-често. При мен най-важното е, че ваобще идва така, че аз на твое място не бих се тревожила. За нервите може би някоя успокояваща билка би ти се отразила добре. За жълт кантарион съм чувала, че помага.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #44 -: 09-04-2010, 08:33:39 »

На някои жени си им е нередовен по принцип. Когато ядях боклуци си ми идваше като по часовник, въпреки останалия куп здравословни проблеми, които имах. За нервите си много права, оказа се че всичко при мен идва на такава основа. Но имам един доста голям проблем - не мога да пия никакви вещества със седативно действие, пък било то и билки. Не се чувствам в кондиция, не мога да стана от леглото, зле ми е. Жълт кантарион не помня да съм пробвала, трябва да потърся повече информация по въпроса.
Аз, лично, не се притеснявам, пък и деца на мисля да имам поне в близките години, въпросът е как да затворя устите на тези около мен, които се водят само от разни лекарски статии по вестниците? Засега мисля да увелича мазнините (зехтин, ядки, сусамов тахан), да повзимам малко Витамин Е, пък ще видим.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #45 -: 09-04-2010, 08:46:51 »

Да, аз съм точно от тези жени с нередовен цикъл и за да ми е редовен лекарите години наред ме тъпкаха с контрацептиви и си прецаках хормоните в дългосрочен план. Вече 2 години и няколко месеца се опитвам сама да си ги регулирам. За това вече никой не слушам и си правя каквото сметна за най-добре. Моя проблем е, че покрай цикъл ми се влошава кожата и ме побърква, но иначе болки нямам. Осъзнавам, че при мен е на хормонална основа това изприщване и незнам как да го контролирам.
Активен

radosti

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
« Отговор #46 -: 11-04-2010, 10:37:09 »

На мен преди суровоядството ми беше нередовен....и то доста...Не ми е идвало дори по 4-5 месеца...Ходих на гинеколог, изписа ми хормони, които аз не пих...и така си останах...Притеснявах, че от суровядството, съвсем ще .... Но напротив! ;D За моя изненада съвсем редовен ми е от тогава  ;D
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

sunshine

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47
« Отговор #47 -: 16-04-2010, 19:57:10 »

Дая и аз имах твоя проблем всеки път като се опитвах да спра противозачатъчните. Все не ми идваше и лекарите непрекъснато ми изписваха нови и нови хапчета. Докато преди година и 9месеца не се взех в ръце и започнах сама да се лекувам като използвам натурален прогестеронов крем. Цикълът ми е между 35 и 45дни. Последните 2месеца реших да експериментирам и не го ползвах. Дойде ми на около 50-я ден и въпреки че съм под нормата с килогамите си мисля че редовната употреба на здравословни мазнини много ми помогна. Това са зехтин, авокадо, ленени крекери със семена, орехи, кащу, сусамово мляко, кокосово масло. Изключително важни са за цикъла.

Деси, и аз искам да те попитам какво е това кремче?

Аз съм на 18, също съм с ужасно нередовен цикъл /единствено от противозачатъчни и хомеопатични капки ми е идвал/.. Сега не взимам нито едното, нито другото, а наистина искам да ми се регулира...надявам се, че чрез изключването на всякакви животински продукти от менюто ми и много истинска, жива храна и полезни мазнини ще ми дойде, но все пак..    :surpris_23:
Активен
You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  :peperudi:

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #48 -: 17-04-2010, 07:20:49 »

Здравей! Това кремче се казва Moon rise и го ползвам от 2години и 4 месеца. Напълно натурално е, на основата на ямс и други билки. Купувам си го от Аквасорс. Можеш да прочетеш тук за него: www.anhira.com
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #49 -: 17-04-2010, 07:23:44 »

Дая и аз имах твоя проблем всеки път като се опитвах да спра противозачатъчните. Все не ми идваше и лекарите непрекъснато ми изписваха нови и нови хапчета. Докато преди година и 9месеца не се взех в ръце и започнах сама да се лекувам като използвам натурален прогестеронов крем. Цикълът ми е между 35 и 45дни. Последните 2месеца реших да експериментирам и не го ползвах. Дойде ми на около 50-я ден и въпреки че съм под нормата с килогамите си мисля че редовната употреба на здравословни мазнини много ми помогна. Това са зехтин, авокадо, ленени крекери със семена, орехи, кащу, сусамово мляко, кокосово масло. Изключително важни са за цикъла.

Деси, и аз искам да те попитам какво е това кремче?

Аз съм на 18, също съм с ужасно нередовен цикъл /единствено от противозачатъчни и хомеопатични капки ми е идвал/.. Сега не взимам нито едното, нито другото, а наистина искам да ми се регулира...надявам се, че чрез изключването на всякакви животински продукти от менюто ми и много истинска, жива храна и полезни мазнини ще ми дойде, но все пак..    :surpris_23:

Ми нередовният цикъл лесно се лекувал с билки , описано е в линка , който Светльо скоро пусна - лекарства от аптеката на Господ , там е описано
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #50 -: 17-04-2010, 07:28:23 »

Ами да това кремче е билково, но вместо да се пият билки си го мажеш по меките части на кожата. Така организма си приема толкова колкото му е нужно.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #51 -: 17-04-2010, 17:35:20 »

Бял равнец? Незаменима за жените билка. Проблемът е, че на вкус е отвратителен - много, много горчив.
Активен

sunshine

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47
« Отговор #52 -: 17-04-2010, 18:22:35 »

Ще опитам всичко, благодаря ви!  :flowers2:

Деси, а кремчето колко струва и ти от офиса ли си го купуваш?
Активен
You can chase a butterfly all over the field and never can catch it. But if you sit quietly in the grass it will come and sit on your shoulder.  :peperudi:

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #53 -: 17-04-2010, 19:08:07 »

Sunshine, не се приснявай, млада си още. Някои жени са нередовни до раждането, други пък цял живот. Ако това не ти създава допълнителни проблеми няма място за безпокойство. Гинеколозите естествено че ще те наплашат и натъпчат с хормони - това им е работата. Храни се правилно, лекувай се с естествени средства и всичко ще се нареди от самосебе си.

Деси, тоя крем как ти действа? Хормоните са си хормони и проникват най-добре през кожата. Възможно е да има и странични ефекти. Ти как се чувстваш? Особено за прогестерона знам, че води до депресии и т.н.
Вкъщи имам един такъв гел с прогестерон на естествена основа, но така и си седи запечатан. Не смея да го ползвам нещо.
Предимството на билките е, че не внасят хормони, ами помагат на организма сам да си произведе.
« Последна редакция: 17-04-2010, 19:15:56 от Томирис »
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #54 -: 17-04-2010, 19:22:27 »

За регулиране на цикъла Мария Требен препоръчва цариче :http://atanas-ko.hit.bg/nely/herbs/zariche.html
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #55 -: 17-04-2010, 20:54:26 »

Моя цикъл цял живот беше нередовен, дори късно разбрах че съм бременна  ;D Сега от една година  от както промених начина на живот почти на дата си идва и  не е много болезнен  :) не съм пила никакви билки, само суровоядство. По едно време зимата си правех чай от коприва и бял равнец - може и това да е помогнало малко.
Активен

Eternal bliss

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 88
« Отговор #56 -: 17-04-2010, 21:37:05 »

Bilkite ne deistvat na vseki,pri men naprimer se okaza, che ne sum podatliva da deistviqta im. No tova ne znachi, che pri teb moje sushto da ne podeistvat. Zavisi i kakva e prichinata da ne ti idva, no ti pojelavam da namerish lek za tova.  :Content_22:

ps- A zashto sled kato homeopatiqta ti e pomognala ne si produljila le4enieto? tam nali sled izvestno vreme postepenno se spirat kapkite-dokolkoto znam :)
Активен
..and what they are doing with this visible language that they create is they are making gifts..

ivy_89

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
« Отговор #57 -: 18-04-2010, 08:29:32 »

На мен, когато ми беше спрял МЦ за около 3-4 месеца , като отидох на гинеколог, ми предписаха някакво лекарство - пих само  веднъж, дойде ми .. но следващите  месеци отново нищо. Така около една година и изведнъж  започна да ми идва редовно..уф и честно, казано оттогава  имам ужасно ПМС всеки месец, супер ми е депресирано и на всичкото отгоре се подувам ужасно много -  направо не можеш да ме познаеш - и все ми се яде сладко !

А почти съм сигурна защо ми спря - бях свалила доста кг от 60 - 50 , а това, с което се хранех беше главно плодове- ябълки ,малко пълнозърнест хляб,ядки, рядко млечни продукти..Сега съм пак около 60 и искам да сваля - гледам тука повечето сте се ориентирали към суровоядството  :whistling2 - emotloader: Дали и аз да не започна сериозно !
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #58 -: 18-04-2010, 11:30:20 »

Ивелина, и аз съм така с ПМС. Не се влияе при мен от храната да ти кажа честно...Много ме измъчва това нещо - две седмици съм като побъркана, да не говорим че имунитета пада. За сладкото е вярно - по принцип не ям, не ми се и яде, но в ПМС периода мога и половин буркан мед да изям (добре че не пълнея от сладки неща). Физически имам лек цикъл, но психически не е за разправяне. Трябва да взимам нещо за нерви...
Цитат
А почти съм сигурна защо ми спря - бях свалила доста кг от 60 - 50 , а това, с което се хранех беше главно плодове- ябълки ,малко пълнозърнест хляб,ядки, рядко млечни продукти..
Познато, пренебрегнала си мазнините. Аз една зима карах на салати с ряпа и моркови, защото това ми се ядеше и резултатът беше подобен. Като включих малко зехтин и се пооправиха нещата.
Цитат
Bilkite ne deistvat na vseki,pri men naprimer se okaza, che ne sum podatliva da deistviqta im.
Зависи какви билки си пила, колко си ги пила и как си ги пила.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #59 -: 18-04-2010, 15:06:47 »

Ще опитам всичко, благодаря ви!  :flowers2:

Деси, а кремчето колко струва и ти от офиса ли си го купуваш?
Сега като ти прочетох дневника разбрах къде съм чела твои постове. Много хубаво, че си спряла да пишеш във форум, в който сред диетуващите на почит са животинските протеини и много се разстройват като прегрешат с някой плод. Аз от една година намалям постепенно животинските продукти и сега почти не ги консумирам. Но скоро съвсем ще ги спра, просто организма ми вече не ги иска.
Това кремче си го поръчвам по телефона, но ти ако си от София можеш да отидеш в офиса им и направо да си го купиш. Струва 50лв.
Томирис, това с прогестерона и депресията за първи път го чувам. Аз като пиех противозачатъчни ме гонеше депресията. Прогестерона и много важен за цикъла. И понеже при мен беше като на жена в менопауза аз прецених, че това кремче е точно това което ми трябва. И ваобще не сбърках. В началото го ползвах 2пъти на ден ежедневно, а сега го намалям постепенно и се мажа по 1път на ден през ден. Целта ми е един ден да преустановя употребата му и мисля че суровоядството ми помага в това. В момента цикъла ми е на около 40дни от дата до дата. Но това си е супер постижение за мен.
Активен

Страницата е създадена за 0.107 секунди с 24 запитвания.