Аз днес вече писах, но по друга тема... за една книга- Култивиране на женската сексуална енергия. Там се описва техниката за въпросното култивиране..менструацията се разглежда като изтичане на енергия, и изглежда е възможно да се спре. Само че това не е шега работа! Менструацията знаем че е естествен резултат от отронването на фоликула от маточната стена след като не е бил оплоден, и аз си обяснявам кръвотечението с това, че енергията, която се акумулира и се приготвя да отиде към фоликула, след като той не е оплоден, се изгубва- изтичайки. Те знам дали правилно съм разбрала, но чрез овладяване на въпросната техника жената е способна да задържи тази енергия, вместо да я губи, но не съм прочела цялата книга, за да разбера как седи положението при отделяне на яйцеклетката...
Искам да кажа, че аз съм вегетарианка по рождение. Имам и една друга приятелка, също вегетарианка по рождение. Да отбележа и че навремето нямаше такава боклучава храна, каквато има сега. Ако моята майка е яла месо горе долу докато е забременяла с мен или да речем до 3тия месец (не съм я питала), нейната майка е била вече вегетарианка отпреди да забременее с нея. И двете имаме менструация. Това не ми се връзва много с храната и менструацията (нали за това става дума, а не за цикъла, което е периода от едната до следващата менструация). Няма ли някоя суровоядка по рождение да разкаже?