Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Суровоядство и месечен цикъл  (Прочетена 27669 пъти)

radosti

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396

Месеченият цикъл е тясно свързан с консумацията на животински продукти. Животните в природата нямат месечен цикъл, дори хуманоидните маймуни. Дали Създателя е направил грешка? Не, ние правим грешка, хората. Тялото търси начини да се отърве от токсините, които поемаме  в големи количества, консумиращи мъртво варено месо. И месечното кръвотечение е начин да се освободим тях.Силният и болезнен цикъл е в резултат от многото шлаки.

Една жена, която живее изцяло на сурови вегетариански храни,  първо ще наблюдава намаляване на цикъла, а след време и неговото пълно изчезване. Това не е признак на болест, а по-скоро знак за здраве. И при това тя ще бъде напълно способна да зачене и роди.

По мое мнение ( на автора)  това е и причината защо жените живеят повече от мъжете. Чрез месечния си цикъл те се освобождават от отровите и токсините. Ето защо пускането на кръв е бил нормален метод за лечение през Средновековието .

Заради това жените, които живеят  изцяло на  вегетарианска сурова храна не трябва да се притесняват за  изчезването на менструацията. Повишената консумация на месо от ранна детска възраст води до появата на менструация и ранното съзряване на  момичетата. И това не е добре, защото  ранното съзряване води до съкращаване на живота.

http://www.roh-vegan.de/   

P.S Съжалявам, ако съм допуснала неточности в превода
« Последна редакция: 02-05-2009, 21:15:55 от radosti »
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Суровоядство и месечен цикъл
« Отговор #1 -: 02-05-2009, 21:27:48 »

А мъжете защо нямат цикъл тогава... като и те консумират месо? Нещо не ми се връзва твърдението в тази статия, иначе сайтът е много хубав, благодаря за линка  :)

PS: Като затворих сайта ми излезе едно прозорче с реклама на гръцки, имаше 5 пчели и надпис "убий пчелите за да спечелиш Wii"... даже размазах една докато се чудех какво става на екрана... ужас... :o
« Последна редакция: 02-05-2009, 21:31:25 от marulka »
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

radosti

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 02-05-2009, 22:34:48 »

И два линка на руски език:
http://www.syroedenie.com/articles/menstruation.html
http://www.syroedenie.com/articles/kulvinskas.html

П.С. Ще разберете смисъла и чрез google translate ;)

П.С.1 Марулке, отговорът на твоя въпрос е обяснен много добре в двете статии ;)
« Последна редакция: 02-05-2009, 22:45:03 от radosti »
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
« Отговор #3 -: 02-05-2009, 23:42:46 »

Лелее, много странна е тази информация, че може напълно за ти изчезне цикълът!!! За първи път го чувам! Интересно...
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #4 -: 03-05-2009, 18:30:19 »

И мен тази тема много ме вълнува. Тази статия вече я бях чела и ме учуди в първия момент, но е напълно логична. Аз пък години наред се опитвах да си възвърна цикъла поради хормонални проблеми и сега след като си имам вече не искам в никаъв случай да го губя. Чела съм и мнението на жени суровоядки във форуми по тази тема и не всички са на мнение, че не искат месечно кръвотечение. По-скоро предимството е, че няма предменструален синдром, няма болки и менструацията е много кратка. Точно това забелязвам при мен и съм много доволна.
Активен

radosti

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 03-05-2009, 18:58:04 »

Пуснах тази тема, защото знам, че този режим, ще ми се отрази на цикъла.Особено се зарадвах, че моите лични наблюдения и опит съвпадат с информацията от статията.
Понеже често съм имала периоди на сурова храна и това  се е отразявало на цикъла ми...Общо взето не ми е редовен:) Ходих на гинеколог преди 4 години, изписа ми хормони...Аз не ги купих, нито пих  ;D, защото се чувствах добре и не мислех, че имам проблем...И досега съм така на периоди :) Иначе рядко имам някакви симптоми или болки и съм "засякла", че точно тогава съм увеличила боклучавата храна...И напротив на всички схващания, често съм била още повече в настроение преди и повреме на цикъла ;)

Откакто съм на сурово имам 1 пропуснат месец и 1 цикъл с продължителност 2-3 дена, при положение, че винаги ми е бил 7 дена:)

Така че, тези статии ми дадоха увереността да не се притеснявам и да не се подавам на тази норма, че трябва да ти е по часовник  ;) 

П.С. И още нещо-   от лекар знам, че нередовният цикъл не пречи на забременяването  :)

Активен

Mep

• Administrator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем
« Отговор #6 -: 03-05-2009, 23:44:09 »

Откакто се храня по-този начин, месечният ми цикъл се нормализира напълно, вече ми е като по-часовник, с продължителност около 3-4 дена и без ПМС. Изчезна едноседмичната раздразнителност, която ме обземаше и главоболията.
За сега вярвам, че не би трябвало цикъла напълно да спре, но неразположенията със сигурност изчезват. Сега цикъла дори не го усещам как минава бързо и безболезнено.
Активен
Духът владее материята!

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
« Отговор #7 -: 03-05-2009, 23:55:43 »

и при мен се получи като при Мер, преди ми беше доста нередовен, на около 30-35 дена, в годината около 11 пъти вместо 12, а от януари насам, когато започнах да се храня по-здравословно (като постепенно увеличавам % на суровата храна) и да спортувам ми е точно на 29тия ден както е според лунния цикъл... никога не съм имала болки и преди (но аз си бях вегетарианка), сега и подуването и раздразненията изчезнаха в този период, определено се усеща голяма разлика  :)

Радула беше писала в сайта, че на тялото трябват 7 години за да "смени" кръвта, така че предполагам след много пречиствания и няколко години суровоядство наистина може да изчезне цикъла... или пък ако си родим бебенце, тогава нали също става смяна на кръвта?
« Последна редакция: 03-05-2009, 23:57:14 от marulka »
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Mep

• Administrator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем
« Отговор #8 -: 04-05-2009, 00:06:49 »

Значи, след 7 години пак ще пишем в тази тема, за това какви са резултатите  :)
Активен
Духът владее материята!

radosti

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 04-05-2009, 11:17:29 »

Благодаря, че споделяте как е при вас :)
Истината е, че бих се попритеснила, ако ми изчезне за повече време от "обичайното" досега ::) Но явно само аз от вас съм с такъв "проблем":)
Ще продължвам да споделям и занапред  ;), защото темата ме вълнува
Активен

keti

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22
    • KetiZzpot
« Отговор #10 -: 06-05-2009, 07:40:29 »

Въпроса за цикъла вчера и мен ме вълнуваше дейно... днес дойде и още не съм му се наядосвала.... и хоп - попадам на темата. Аз по принцип съм по часовник - разбирайте буквално - на 28ми ден в 3-4ч. следобяд... напоследък по-скоро от както спрях месото преди 8 месеца имам отвратителен ПМС - аз се мразя, камо ли хората около мен. Болките са си същите, каквито бяха и преди, количествата също - огромни...
Надявам се, че има някаква истина в твърдението, защото към суровоядство съм се запътила (бавно и славно) но все пак се надявам да си имаме още едно бебче преди да тръгне да ми спира цикъла.
А кръвта как се подменя ако не се изхвърля по този начин?
Според Пол и Патриша Брег кръвта се сменя на 11 месеца (Здравословен начин на живот по системата на Брег - съжалявам, че не мога да цитирам страница в момента).
Активен

radosti

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 06-05-2009, 09:51:38 »

keti, в статията пише, че спирането на цикъла, не влияе на възможността за забременяване...А и сигурно се изискват години, докато спре напълно...а преди това ти става по- кратък и нередовен...
.  от както спрях месото преди 8 месеца имам отвратителен ПМС - аз се мразя, камо ли хората около мен. Болките са си същите, каквито бяха и преди, количествата също - огромни...
Кети, да не би да си увеличила млечните за сметка на месото? По принцип те  влияят негативно върху ПМС...А иначе  ако се храниш предимно сурово, би трябвало цикълът да ти преминава без да го забележиш, т.е без симптоми :)

А кръвта как се подменя ако не се изхвърля по този начин?
Според Пол и Патриша Брег кръвта се сменя на 11 месеца (Здравословен начин на живот по системата на Брег - съжалявам, че не мога да цитирам страница в момента).
Кръвта, както и останалите тъкани, се подменят чрез деленото на клетките, което няма нищо общо с менструацията. Доколкото помня "кожата" се сменя на 1 месец :)
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #12 -: 14-06-2009, 07:26:25 »

Аз от край време, от пубертета, съм с нередовен цикъл: на 35-ти, 40-ти, 45-ти, всякакви вариации; прескачала съм месеци; случвало се е да дойде и на 28-я ден :); болки ужасни, стигала съм до повръщане; обилно кръвотечение, но пък минаваше това силното за 3 дена. Като родих Маги сякаш болките намаляха, но цикълът си остана нередеовен. Сега вече 2-ра година го няма, зашото все още кърмя и не сме разредили тези хапвания.
Активен

еsti

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 48
« Отговор #13 -: 20-07-2009, 13:28:32 »

Аз от скоро станах веган, но от две години не съм яла никакво месо, втората си бременост изкарах така, но откакто ми дойде сега след втората бременност, нито ме е боляло, нито нищо,незнам дали е от раждането или от правилното/ не знам дали трябва да слагам кавички/ ::) хранене, но изобщо не ме е боляло до сега, докато имам приятелка, последно е раждала преди осем години, но всеки път, като и идва я боли, живее изключително нездравословно, пуши като комин, яде доста месо, бял хляб, абе,,,, :o
Активен
Най трудната победа, е победата над себе си!

Nadika

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
« Отговор #14 -: 21-07-2009, 18:32:32 »

Здравейте момичета в този прекрасен и много полезен сайт.
Аз много се вълнувам от този пробелм-с нередовен цикъл съм-бихте ли ми казали, ако някой от Вас е имал подобен проблем как се е справил.
На разделно хранене съм,месо и млечни не консумирам.
Благодаря предварително!
Активен

aliq

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
« Отговор #15 -: 03-09-2009, 16:04:42 »

Privet na vsichki!!Iskam da spodelq ,4e otkakto sym rodila-ot 3 godini nqmam mese4en tzikyl.Poneje vse o6te kyrmq deteto si go svyrzvam i s tova.Ot 8 god. sym vegetarianka, ot blizo 3g.- veganka,a ot minalata godina sym pove4e na surovoqdstvo-90%,a za po 3-4mesetza  minavam na-100%surova hrana.Chuvstvam se prekrasno,dano naistina vsi4ko e nared :kisss:
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #16 -: 18-09-2009, 14:33:44 »

Аз днес вече писах, но по друга тема... за една книга- Култивиране на женската сексуална енергия. Там се описва техниката за въпросното култивиране..менструацията се разглежда като изтичане на енергия, и изглежда е възможно да се спре. Само че това не е шега работа! Менструацията знаем че е естествен резултат от отронването на фоликула от маточната стена след като не е бил оплоден, и аз си обяснявам кръвотечението с това, че енергията, която се акумулира и се приготвя да отиде към фоликула, след като той не е оплоден, се изгубва- изтичайки. Те знам дали правилно съм разбрала, но чрез овладяване на въпросната техника жената е способна да задържи тази енергия, вместо да я губи, но не съм прочела цялата книга, за да разбера как седи положението при отделяне на яйцеклетката...
Искам да кажа, че аз съм вегетарианка по рождение. Имам и една друга приятелка, също вегетарианка по рождение. Да отбележа и че навремето нямаше такава боклучава храна, каквато има сега. Ако моята майка е яла месо горе долу докато е забременяла с мен или да речем до 3тия месец (не съм я питала), нейната майка е била вече вегетарианка отпреди да забременее с нея. И двете имаме менструация. Това не ми се връзва много с храната и менструацията (нали за това става дума, а не за цикъла, което е периода от едната до следващата менструация). Няма ли някоя суровоядка по рождение да разкаже?
Активен

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 524
« Отговор #17 -: 18-09-2009, 16:07:29 »

тъкмо четох , че и шимпанзета, горили и орангутани имат менстурация като тази на човека
Активен

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 524
« Отговор #18 -: 18-09-2009, 16:10:44 »

Мисля си върху това, което писа radosti и на мога да разбера:
1.ако  местурацията е натуралeн процес на изxвърляне на токсините, защо тогава започва с пубертета и свършва с критическата възраст? Какво става с токсините преди и след това?
2. Защо мъжете нямат менстурация?
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #19 -: 18-09-2009, 16:23:50 »

Canat, менстурацията не е изхвърляне на токсини! А за мъжете-  процесите, които протичат в тях, нямат общо с тези при жената. Напоследък се говори за това, че и мъжете имат месечен цикъл, но в какво се състои не мога да ти кажа.
Активен

Страницата е създадена за 0.105 секунди с 22 запитвания.