Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на xITSOx  (Прочетена 16121 пъти)

muki_w

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #20 -: 19-12-2012, 11:44:38 »

А колко си висок?
Активен

muki_w

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #21 -: 19-12-2012, 11:47:28 »

А колко си висок? Сори за спама,но понеже гледам от няколко месеца да храня приятеля ми предимно сурово и най вече здравпсловно с тия два банан на закуска ,шепа ядки на обяд и малко салата или варива вечер май ще го уморя съвсеееем скоро  tooth а от както видях,че Теодора яде по15 банана съвсем се притесних,че е свалил 15-16 килограма за два месеца.Той е около два метра и около 78 кила,предимно кокал.
Активен

xITSOx

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 84
    • youtube
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #22 -: 19-12-2012, 13:19:26 »

Привет :)
Висок съм 170 см. Преди години теглото ми варираше между 59-63 кг, но като започнах да замествам вегетарианските junk храни с повече плодове и цели храни, и също така откакто спрях солта и рафинираните мазнини,  свалих килограми и паднах на 55-56 кг. В началото малко се сдухах, защото всички все ми повтаряха, че много съм отслабнал, а всъщност аз бях изчистил подкожната мазнина. Чувствам се доста лек, пъргав и подвижен.
Според мен теглото на приятеля ти е супер. 200 см/78 кг. си е в границата на нормалното, но определено това, което казваш че яде е супер малко и ако продължава така наистина ще отслабне още и може да получи някакъв дефицит или недохранване. Изобщо не се ограничавайте в количеството на храната и калориите, които приемате, стига те да идват от въглехидрати. Килограми лесно могат да се качат, ако се яде солено или мазно, но това са излишни килограми. Най-добре е да се работи за качването на мускулна маса и в случая може да се запише на фитнес или да му купиш дъмбели за коледа и да тренира във вас :) Когато наблегне на силовите дисциплини (големи тежести с малко повторения), тогава мускулите ще се надуят :) Иначе само от лицеви опори, преси и лостове ставаш жилка, но щом включиш тежките железа се напомпваш като горила :)
Та това е :) повече банани и тонизиране на мускулите ;)
« Последна редакция: 19-12-2012, 13:22:31 от xITSOx »
Активен
Total Liberation

xITSOx

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 84
    • youtube
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #23 -: 19-12-2012, 13:50:41 »

Малко его трип със снимки:
Astavakrasana - Септември 2012


Fruit Powah - Декември 2012


Yummy yummy - храната за йога семинара Ноември 2012
Активен
Total Liberation

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #24 -: 19-12-2012, 14:00:31 »

Бананите нали не ги ядеш преди да станат на точки? Така жълти са киселинна храна и не са полезни.  :pensif_29:
Активен
Psychonaut

xITSOx

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 84
    • youtube
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #25 -: 19-12-2012, 16:04:59 »

Тъй вярно капитане!
На тази снимка бананите не са още узрели. Бяха на промоция и пазарувах храна за един йога мероприятие, та заредих 20 кила да има и като престояха 2 дена за семинара долу горе бяха станали ;)
Жалко е, че неможем да вкусим натурално узрял банан, а все разни обгазявани, които в повечетослучаи изгниват преди да узреят както трябва.
Ти какво мислиш по въпроса за обгазяването на бананите с етилен?
Активен
Total Liberation

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #26 -: 19-12-2012, 21:00:53 »

Значи спокойно, бананите са може би единствения плод, който зрее естествено след като бъде откъснат, поради това, че си взима нутриентите, исзмуквайки кората. Ако се яде жълт, прави същото в стомаха и ти взима много повече от колкото ти дава. Затова е много важно да не са просто покафенели и ударени, а на точки. За етилена...аз винаги съм била човек, който не му пука какво се говори, а как му реагира тялото. Преди, като не знаех какви банани да ям, ми се подуваше стомаха и се чувствах се едно съм яла камъни...Ако си ги взема жълти(да в този момент дори миришат гадно) и узреят вкъщи започват да миришат хубаво и са ултимативното енерджи. Вярвам само на вкуса и стомаха си - ако ухае на сладко, сладко е, не се чувтсвам все едно имам пришълец в стомаха и ми дава енергия, то за мен е полезно. Ако си ги взема кафеви от магазина , просто не е същото...  :surpris_23:
Активен
Psychonaut

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #27 -: 20-12-2012, 00:17:51 »

Бананите нали не ги ядеш преди да станат на точки? Така жълти са киселинна храна и не са полезни.  :pensif_29:

Ако е удобно да вметна, именно зелените банани са алкални,но не са вкусни,
а узрелите са много вкусни,но са с киселинен характер,заради захарта и минералите в тях.
справка:   + алкални, - киселинни

                  
                                        Nuts and Seeds
Fruits        
                                 Wheat Kernel    -11.4         
Rose Hips            -15.5    Walnuts            -8.0         
Pineapple            -12.6    Pumpkin Seeds    -5.6         
Mandarin Orange    -11.5    Sunflower Seeds  -5.4    
Bananna, Ripe    -10.1    Macadamia Nuts     -3.2         
Pear                    -9.9       Hazelnuts             -2.0         
Peach            -9.7            Flax Seeds             -1.3         
Apricot            -9.5            Brazil Nuts             -0.5    
Papaya            -9.4                   
Orange            -9.2    
Fats
        
Mango            -8.7            Sunflower Oil    -6.7         
Tangerine            -8.5            Coconut Milk    -1.5         
Currant            -8.2                   
Gooseberry, Ripe    -7.7                   
Grape, Ripe    -7.6                   
Cranberry            -7.0              
Black Currant    -6.1                   
Strawberry            -5.4              
Blueberry            -5.3                   
Rasberry            -5.1                   
Yellow Plum    -4.9                   
Italian Plum    -4.9              
Date                    -4.7              
Cherry, Sweet    -3.6                   
Cantaloupe      -2.5              
Red Currant    -2.4                   
Fig Juice Powder    -2.4                   
Grapefruit            -1.7                   
Watermelon    -1.0                   
Coconut, Fresh    +0.5                   
Cherry, Sour    +3.5                   
Bananna, Unripe    +4.8                   


 
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #28 -: 20-12-2012, 02:48:25 »

ми Фрийлии  и Дуриан казват обратното, не знам от къде ти е справката, но моя корем също не е съгласен с теб ...  tooth
Активен
Psychonaut

Spanaka

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 152
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #29 -: 20-12-2012, 08:26:57 »

Колкото по-зелен и по-малко сладък е един плод толкова по-голямо му е ПъХъ-то...т.е. е по-алкален
Активен
Моралът в поведението, започва с морал в храненето!

Крем

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 58
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #30 -: 20-12-2012, 15:20:17 »

Здравейте! Покрай бананите, да ви попитам за райските ябълки, понеже и аз съм луда по тях. Обожавам ги супер узрели, но почти винаги има някакво кафяво петънце, даже направо леко загниване тук-там. Вие такъв плод изяждате ли го или само изрязвате :surpris_23:

А за бананите аз знам, че не трябва да има кафеви петна, защото било начало на изгниване, ама след това което Тита каза, а тя явно е запозната по-добре от мен, доста се замислям...хм, досега гледах да няма петна и да не са марка доле, сега ще взема да пускам и по някой петнист :Appetit_4: tooth :Content_22: :peperudi: :Appetit_4:
Активен

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #31 -: 20-12-2012, 15:50:47 »

ама хора...защо не правите разлика между това, дали плода е алкален сам по себе си или прави кръвта ви алкална :)))))) това са 2 коренно различни неща. В крайна сметка има значение как влияе на биохимията вътре в нас нали? Той и лимона е киселина, но те прави алкален. А и щом Фрилий(the banana girl) казва, че трябва да се ядат узрели, то за мен е достатъчно :) Пробвайте да ядете зелени банани в моите количества (минимум 15 на ден) и да видим как ще се чувствате. Както казах, аз след един се чувствам все едно съм яла камъни.
Активен
Psychonaut

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #32 -: 21-12-2012, 00:03:40 »

ми Фрийлии  и Дуриан казват обратното, не знам от къде ти е справката, но моя корем също не е съгласен с теб ...  tooth
Фрийлии  и Дуриан мисля че са големи любители на бананите,леко са пристрастни,няма как да кажат друго макар че вероятно знаят за какво иде реч. А Тита незнам защо стомаха ти има лични несъгласия с мен,аз нямам с него  :) Естествено важно е да се слуша стомаха какво казва,добър показател е,но той мисля не може да каже много за това което говорим,а именно какво става с храната след като е минала вече през стомаха,не толкова когато е все още там.

ама хора...защо не правите разлика между това, дали плода е алкален сам по себе си или прави кръвта ви алкална :)))))) това са 2 коренно различни неща. В крайна сметка има значение как влияе на биохимията вътре в нас нали? Той и лимона е киселина, но те прави алкален. А и щом Фрилий(the banana girl) казва, че трябва да се ядат узрели, то за мен е достатъчно :) Пробвайте да ядете зелени банани в моите количества (минимум 15 на ден) и да видим как ще се чувствате. Както казах, аз след един се чувствам все едно съм яла камъни.
Правим разлика,що да не правим,то дали е алкален или киселинен един продукт май няма значение,по-важно е след това какво се случва. Лимона е добър пример,по логиката на горните цифри е близо +10.
За зелените банани няма спор,трудно понасят на стомаха,дискомфорт,но за пример,вкарвайки тях не би имало такава нужда да се оправя баланса след като минат през тялото,както е по-добре да бъде с добре узрелите.
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #33 -: 21-12-2012, 03:05:14 »

grow, говориш все едно никога не си ял узрели банани...нищо лично  :bleh
Активен
Psychonaut

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #34 -: 21-12-2012, 09:10:38 »

Ям ами,бананите са гуд стъф и не само те,аз приказвам,но ти разбираш ли ме.
Казваш прикзавал съм все едно никога не съм ходил в гората където има мечки,
аз казвам да,ходя там щото е много яко,но да речем че от един стар хижар знам разпознавайки следите им,как да ходя в гората и да не се срещам с мечките,освен ако не го поискам сам.
И слушане предимно на банана гърл и банана бой също не е достатъчно обективно,
или само и единствено стомашен комфорт по време на хранене или след него също не е 100% показател за здраве като цяло.
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Sissona

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37
  • live it up!
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #35 -: 21-12-2012, 10:28:24 »

сигурно звуча като оффтопик, но съм чувала, че бананите образуват слуз в червата, която забавя малко или много храносмилането и за това не са от топ плодовете за консумация. вие на какво мнение сте?

тук се споменава: http://www.recipemagician.com/video/surov-domashen-bananov-sladoled/
Активен
Take me to the station
And put me on a train
I've got no expectations
To pass through here again

xITSOx

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 84
    • youtube
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #36 -: 21-12-2012, 11:31:38 »

Здравей Крем :) Райските ябълки е хубаво да са меки, но избягвай такива които са прекалео пихтиести и имат кафеви петна, защото това е знак, че почват да загниват и стават джибра за ракия :D може случайно да се напиеш ако изядяш едно кило от тях хахаха :Confus_3:

За бананите също има разлика какви са петната. Перфектно узрелият е на кафеви точици. Някои банани имат не кафеви точици ами цели големи петна и понякога миришат на алкохол, дали заради обгазяването име с етилен или заради започващите процеси на гниене ... - те определено не са много приятни на вкус и може да ти се подуе стомаха и да те заболи. Тук абсолютно всички банани се третират с този газ, който има дава началния старт за узряване. Бях гледал в един филм,къде казват че за някоко часа обгазяванеи бананите после са жълти, но със зелени дръжки. При тези банани много често се наблюдава следното: те почват да загниват и да се появяват кафеви петна (не точици, а петна) и в същото време дръжките са им зелени. Това е заради Якото обгазяване и зарди това, че ги държат в найлонови торби в кашоните. По този начин не узряват ами напрво презряват без да минат през най-вкусната си фаза. Най-добре е да си купиш жълти банани и да ги оставиш във вас за няколко дена да си доузреят и тогава да си ги хапенеш :)

Относно запичането и газовете при консумациятана банани бих казал, че когато се ядът неузрели банани човек се запича, тъй като при тях въглехидратните вериги са още сложни и фибрите са малко. А когато са узрели сложните въгхлехидрати се разкъсват на прости захарни вериги и в същото време вече са се формирали достатъчно фибри, та ефектът на запичането или го няма или дори е обратен и някой може да се подриска. По този повод наскоро ми разказаха супер яка случка  с един човек, който окалял пейзажа докато бил на екскурзия и пътувал в автобуса, след като изял една торба презрели банани :D

Прилагам някоко снимки на бананите:

Зелени банани:


Узрели банани:


ето е друга картинка със стадиите, при които узрелият е #7:


ПоЗдрави и да ви е сладко :) :Appetit_4:
Активен
Total Liberation

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #37 -: 21-12-2012, 12:32:06 »

а така  :Content_14:
Активен
Psychonaut

Крем

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 58
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #38 -: 21-12-2012, 18:28:21 »

xITSOx,  :flowers2: :peperudi:

аз пък много обичам зелени банани, просто са ми по-вкусни, ама това е друго нещо.... :Confus_3:
Активен

purelove

  • Гост
Re:Дневникът на xITSOx
« Отговор #39 -: 21-12-2012, 20:22:51 »

Едноседмичната ми пробна версия с банани от типа 6 и 7 tooth изцяло показа 100% съвместимост при мен. Дори вкусовите ми рецептори реализират вкуса им съвсем пълноценно  :Content_4 - emotloader:  Ама са си изкушение на почти двойна цена като за европейци  :Content_4 - emotloader:  Доколкото знам зелените банани сами по себе си са "кисели", но по време на храносмилане предизвикват алкална реакция. Докато добре узрелите са  алкалнa храна по принцип.  :surpris_23: Досега все бях консумирала предимно в по-зелено състояние и както неведнъж съм споделяла - просто не се сработват със стомаха ми ... Благодаря Ви за "побутването" :flowers2: Мисля, че преоткрих бананите.
« Последна редакция: 21-12-2012, 20:25:21 от purelove »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.083 секунди с 21 запитвания.