Здравей Крем
Райските ябълки е хубаво да са меки, но избягвай такива които са прекалео пихтиести и имат кафеви петна, защото това е знак, че почват да загниват и стават джибра за ракия
може случайно да се напиеш ако изядяш едно кило от тях хахаха
За бананите също има разлика какви са петната. Перфектно узрелият е на кафеви точици. Някои банани имат не кафеви точици ами цели големи петна и понякога миришат на алкохол, дали заради обгазяването име с етилен или заради започващите процеси на гниене ... - те определено не са много приятни на вкус и може да ти се подуе стомаха и да те заболи. Тук абсолютно всички банани се третират с този газ, който има дава началния старт за узряване. Бях гледал в един филм,къде казват че за някоко часа обгазяванеи бананите после са жълти, но със зелени дръжки. При тези банани много често се наблюдава следното: те почват да загниват и да се появяват кафеви петна (не точици, а петна) и в същото време дръжките са им зелени. Това е заради Якото обгазяване и зарди това, че ги държат в найлонови торби в кашоните. По този начин не узряват ами напрво презряват без да минат през най-вкусната си фаза. Най-добре е да си купиш жълти банани и да ги оставиш във вас за няколко дена да си доузреят и тогава да си ги хапенеш
Относно запичането и газовете при консумациятана банани бих казал, че когато се ядът неузрели банани човек се запича, тъй като при тях въглехидратните вериги са още сложни и фибрите са малко. А когато са узрели сложните въгхлехидрати се разкъсват на прости захарни вериги и в същото време вече са се формирали достатъчно фибри, та ефектът на запичането или го няма или дори е обратен и някой може да се подриска. По този повод наскоро ми разказаха супер яка случка с един човек, който окалял пейзажа докато бил на екскурзия и пътувал в автобуса, след като изял една торба презрели банани
Прилагам някоко снимки на бананите:
Зелени банани:
Узрели банани:
ето е друга картинка със стадиите, при които узрелият е #7:
ПоЗдрави и да ви е сладко