Време е да напишем нещо, че този дневник взе да хваща паяжина.
Преди като исках съветче за шоколад в последствие, вместо шоколад забърлах една веган сурова торта
То съвсем случайно стана. Бях подготвил уж малко продукти за течен шоколад, но авокадото не беше узряло и докато забърквах смесите се получиха две неща - първо пасирах малко наксинатати стафиди с част от водата + кокосов орех, бадеми и добавих рожково брашно и канела. После пасирах пресни фурми + част то авокадото, което долу горе беше узряло, но тъй като бе малко сложих и накиснати бадеми + рожково брашно и малко канела и така се получи гъста смес. Та тогава реших да направя торта и използвах гъстата смес за блат, върху него наредих резени ябълка, залях с кремообразната смес със стафидите и отгоре настъргах малко кокосови стърготини
мммммммммммм супер яка торта стана малко мазничка с всичките тези ядки, но бяхме решили да облажим по празниците
То от толкова облазняне качих кило и половина и вече съм дебелак 58 кила
По принцип често си правя смути от фурми, рожково брашно и канела, но сега последните две седмици имах останал един кокосов орех от празниците и взех да си добавям от него в смутито, сега го правя малко по-гъсто като кремече и все едно едно е течно Bounty
Много е вкусно и трябва да пробвате!
Най-важното, което искам да споделя, е, че от няколко седмици спрях да изхвърлям органичните отпадъци в контейнера. Генерирам изключително количество органичен отпадък. (то май и това ми е едиснтвения отпадък + опаковките от ориз, брашно и др. насипни пакетирани храни). По едно време имах мини компостер с червеи, но горките не смогваха да изяждат всичко което им давах и накрая ги зарових в една градина там да разравят и обогатяват почвата. Сега обмислям вариант да направя компост някъде около блока, но докато намеря подходящо място почнах да си събирам отпадъците в торба и когато ходя да си пълня вода (близо до дома ми в края на града има една чешма, където си пълня вода за пиене) ги заравям в боровата горичка до кладенеца.
Другото, което искам да кажа (вече даже писах в една друга тема) - взех си сноуборд втора ръка на изгодна цена и съм много щастлив, като малко дете
Много години се чудех да си купя ли, да не си ли купувам и все се стисках и не ми се даваха пари, за нещо дето ще се ползва малка част от годината, нооооо сегаааа тази седмица се заиграх много и огъня в мене пак пламна
Не бях карал борд 3-4 години, откакто веднъж си бях разместил рамото след паданена един скок, но сега за 2 дена си припомних управлението и е голям кеф. Хубаво е човек да си намира забавни занимания, иначе живота ще е*аси скуката.
ПоЗдрави на всички и весел уикенд
http://www.youtube.com/watch?v=vMtn9h3c3c8