Здравейте
На пълнолунието на 25-ти направих прочистване на черния дроб, по описания в сайта начин ( с малки изключения) Поготовка 5 дни и на 6-тия самото прочистване. 5-те дни пиех по чаша, чаша и половина ябълков сок , не повече, понякога смесвах и с портокалов сок, отделно хапвах и доста ябълки , други плодове, салатки и печени семена (слънчегледови и тиквени). Всяка вечер правех клизма. На 6тия ден ядох само плодове и изпих поне три чаши ябълков сок , плюс още 2 портокалов. Не спазих точно часовете на процедурите (1-2 часа закъснение) , започнах загряване в областта на черния дроб след 17 часа, клизма към 19 часа, а лимоновия сок и зехтина ги изпих (в 20 часа), като ги изпих с редуване в рамките на 5-6 минути, т.е почти наведнъж. (на някои места прочетох пиене през 5-10 минути по лъжичка и така за 2 часа, но ми се стори много дълго време.). Всичко протече нормално, въпреки, че не спах особено добре, събудих се по –късно на другия ден и след изпиването на чаша ябълков сок и половин чаша кафе започна дежуренето ми в тоалетната. Скъпоценните „камъчета” започнаха на излизат всеки път повече и повече. Разбира се, доволна съм че резултата е налице и целта е постигната.
Но започнаха и чуденките (склонна съм да мисля повече от колкото трябва май
)
Въпросните камъчета /топченца ми изглеждаха доста невинни. Зеленки, леко прозрачни , доста меки и някои от тях дори приличаха на размити капки. Доста си приличаше на леко втвърден (поради преминаването през храносмилателната система и въздействието на съответните стомашни киселини, жлъчни сокове и тн) зехтин. Прочетох в сайта, че и други са имали същите чуденки, бате Бино е отговарял, че съществуват такива подозрения,че една част за от зехтина, питат е за изследвания на въпросните зелени камъчета, но така и никой не ги е изследвал досега....
Честно казано, не се съмнявам в ползата на едно такова прочистване.
Доколкото разбирам, това е доста древна рецепта ( пак ли е от йогите?)
По скоро се питам, дали не е нужно строго индивидуално де се прецени дали е подходящо това за съотвентия човек в съотвентия момент и съотв. му здравословно състояние?
За мен не е нещо ново, позната ми е (в доста по-различен вариант) от преди 15 години , когато ми бяха открили камък в жлъчката и с подобна рецепта го изкарах (мога да я намеря и постна тук, ако желаете) Тогава ходих при лечител в едно село, който ми даде едно шише с билка и листче с рецептата , която включваше пиене на лимони, зехтин, билката и спазмалгон, през определено време, помня, че процедурата бе еднодневна)
Много дълго стана и затова направо ще задам въпросите си :
1) Интересно ми е има ли сред вас такива , които са направили неколкократно прочистването и са стигнали до момента, в който нищо да не вадят (т.е. да не им излизат камъчета от д-то
)
2) Рецептата се разпространява на доста места в интернет, като подходяща за всички, но се чудя, не е ли все пак най-вече за хора , които имат проблеми с черния дроб или такива здравословни проблеми, за които функцията и пречистването на черния дроб е от съществено значение?
Или наистина е универсален пречистващ метод, подходящ за всички?
3) Очевидните ползи, като повишена енергия и чувство на лекота и аз ги усетих на по-следващия ден :
Интересува ме има ли такива , които са усетили впоследствие и повишен апетит към „по –силна храна”, т.е. дали организма се опитва да компенсира по някакъв начин или си въобразявам? (напр. ако предположението на бате Бино , което може и да не е далеч от истината, е че тези камъченца съдържат холестерол, то за хората с ниско съдържание на холестерол, може и да не е толкоз добре, защото навремето някъде четох, че както високия холестерол, така и ниския е вреден, напр. води до депресии ) ...... просто разсъждения.... може и да не съм права
3) съществуват и други методи за пречистване на черния дроб и жлъчката, като билкови комбинации, рецепти с лимони, може ли да се каже, че те вършат същата работа , но да речем за доста по-дълъг период от време?
Напр. ако гладуваш 15 дни на вода, може ли да се каже, че същевременно си свършил и тази работа (пречистването на черния дроб) ?