Здравейте
Бих искала да ви попитам до колко работата ви е свързана с вегетарианството или по-точно с идеите, които носи вегетарианството ? Обичате ли това, което работите и бихте ли променили нещо ? Ако искате да смените работата си каква би била тя ?Ще кажа няколко неща ( или малко повечко ) за мен, за да мога да обясня защо отворих такава тема : студентка съм в Технически Университет в София и тази година завършвам бакалаварската си степен със специалност топлотехника.
Последните години начина ми на мислене, възприемането на всичко случващо се около мен се промени ( или по-точно абсолютно всичко ) . . . и започна да ми става все по-трудно да съм в такава среда каквато е един университет обърнат изцяло към техническата страна на нещата. НО все пак реших да не се отказвам и да завърша започнатото, защото вярвам, че не се случват случайни неща и че сме поставени точно на мястото, на което трябва да бъдем. Това, което ме крепеше през тези години беше, че имах ( и все още имам ) възможността да се занимавам в свободното си време с неща развиващи творчеството, фантазията, духа, а по отношение на ТУ, че специалността ми е свързана с възобновяемите енергийни източници ( ВЕИ ). В крайна сметка изучавахме ВЕИ само един семестър, мина се през предмета много на бързо и това, което ми стана ясно е, че част от ВЕИ не са толкова щадящи природата, но все пак това са по-добри начини за получаване на електричество, толина . . .
Специалността ми е свързана със строителството, а честно казано не мога да си представя да правя подобни неща, защото те са изцяло против разбиранията ми. И ако изобщо започна да работя по това, което уча, то ще бъде свързано с ВЕИ, защото не ми харесва посаката, към която отиват голяма част от хората - почти всеки иска да стои - къща до къща, хотел до хотел, изсичат се гори, за да се правят писти, съответно до тях се строят хотели . . . почти всеки иска да трупа все материални неща около себе си, като че ли за да стане малко по-щастлив !? И аз наистина се питам до кога ли ще издържа всичко това нашата мила Планета Земя
И няма ли най-после хората да се осъзнаят кое е наистина важното в живота ?
Не си мислете, че съм черногледа, заради горенаписаните неща, даже в най-абсурдните ситуации се стремя да виждам добрата страна и вярвам, че всичко в крайна сметка се превръща в добро, а когато някой човек не ми е много приятен се опитвам да намеря поне едно добро качество и след това се концентрирам върху него.
Но тъй като скоро завършвам темата за професията доста ме вълнува . . . Имам още няколко месеца, докато реша окончателно какво да правя, но все пак бих искала чрез работата си да помагам на хората, но това поне за сега го виждам реализирано извън работното ми време
Ако имате желание споделете какво работите и дали се чувствате удоволетворени от това, което вършите ?