отново благодаря за изчерпателния отговор, Вова! само не разбрах за месото какво имаш предвид.
Гроу, кога са налице тия силно анаболни и складиращи хормони?
Малка поправка, Искре, оказа се, че имаме гени, които при различни хора може да са разнообразно настроени и да влияят различно на КПД на храненето.
В експеримент учените изолираха доброволци в еднообразни условия, лишени от възможности за спорт и хранени с една и съща, леко превишаваща нуждите храна. Всички напълняха с около 4 кг, а един - с 1(!) Генетичните изследвания били показали, че различното "състояние" или нещо друго на тези гени, давали отражение на - колко мазнина ще складира даден организъм без особено напрежение, без никакъв активен спорт и пр.
Но беше изрично казано, че даваната на доброволците храна е определено повече от необходимата.Тоест, ако няма храна, и тези с по-мастнообразуващите гени, няма от какво да надебелеят!
[Тази информация напълно съвпада с моите 20+ годишни наблюдения върху десетки хора от двата пола. (И върху 30-40 птици.)]
За месото - то не трябва да се дъвче, а направо да се гълта. Смилането става направо в стомаха и течностите от устата само го затрудняват. Тук можем да се сетим дали сме създадени да гълтаме цели парчета месо - колкото можем да откъснем със зъби, или пък - не... Но, ние нали не ядем месо...?
Отворено съзнание, всеки човек би трябвало да се изхожда след всяко хранене. Каквито й тежки и дълготрайни причини да има за нарушение на този процес, те са поправими, макар и много бавно понякога. За теб също е важно да определиш колко, каква, как и кога да приемаш готварска сол. А и не разбирам как се определя срока 60 дни на сокове? Що не 30 или 80?