"с тия данни аз не виждам как може да върши каква да е дейност, било лека физическа, било умствена"
[/quote]Аз пък мисля, че менюто на Живко е достойно за възхищение. Смяташ, че понеже тежи 49 кг и не разполага с фиизически сили или какво? Забравяш, че има една категория хора, а именно кльощави и жилави, които разполагат с огромна физическа издръжливост. Може би и Живко е точно от тази група хора. Аз имах колега с подобно телосложение и мога да ви кажа, че слагаше дори тези с атлетично телосложение в малкия си джоб, що се отнася до издръжливост по време на продължително физическо натоварване. Никога не съм виждал този човек да се храни по време на работа. Парадоксалното при него беше, че употребяваше много кола. Далеч съм от идеята, че енергията му е идвала от нея. Говорил съм му не един и два пъти за вредата от количествата кола, които съм забелязвал, че изпива, но уви резултат от думите си не забелязах. Имах и друг колега с подобни телосложение и физически способности. Винаги усмихнат и кипящ от енергия. Питал съм го с какво се храни, казва че с всичко, но че яде много малко.
Може би мускулистият тип хора разполагат с повече моментна сила, но не забравяйте за издръжливостта. Жилавият тип човек е много по-издръжлив от онзи с голямата мускулатура в продължителен период от време. И за мен е така, защото мускулите бързо си изчерпват енергията, бързо изчерпват и общата на тялото и после идва големият спад, защото енергия откъде, ако не хапне? А дори и да се нахрани, тялото му ще се нуждае от часове за да преработи необходимите на мускулите хранителни вещества.