ами, значи, аз ползвам сега сива келтска сол, но по принцип може всякаква непреработена / поне не много /, нейодирана от човешка ръка, сол, като за предпочитане е морската, но и каменната става, каквато е, да кажем, хималайската!
преди съм ползвала сол от Мъртво море, казват, че уж била с най - богат минерален състав, също - сол от Атлантически океан.
засега в "Хит" съм виждала най - голямо разнообразие, поне преди година беше така, че май оттогава не съм го посещавала, / то затуй чувам, че щели единия да го затварят - кът не им правя оборот
/.
само не знам дали е проблем както аз правя, ползвам солена вода, но с минерална, обикновено банкянска водица!
че нямам извор наблизо, отдето да пълня изворна...
затова понякога сипвам барабар с минералната и малко чешмяна, макар да е много гадна и сигурно пълна с лекарства, химии и дано не и с флуор!
Роми, какво мислиш за пиенето на минерална вода със сол?
че, гледам, май ти си най - запознат със солепиенето!