Здравейте : )
Реших да споделя историята си тук и да споделям всяка стъпка към излекуването си, за което от 2 дена реших да приложа суровоядство. Ох, от къде да започна.
Чувствам се истински депресирана. Имам акне от малка-14 годишна, сега съм на 21 и то изобщо не си е отишло-понякога успявам да го "премахна" с антибиотици, процедури и т.н., но то винаги се връща. С Пълна сила. Е, добре де, може би малко преувеличавам. Има и хора с по-лшо състояние. Аз имам просто много червени белези и на двете бузи и перманентно ми излизат п 4-6 пъпки и цялата тази картинка, макар да е предимно белези, ме кара да се страхувам да излезна навън по "гола кожа".
Ще се опитам да съкратя максимално историята си. Минала съм през 6 месеца роакутан (страхотни резултати, овладя 80% от акнето ми), всички видове антибиотици и кремове на пазара. Скъпи козметики - в момента съм се спряла на BABOR, която много успокоява кжата ми.
По трудния начин научих колко маниакални навици за хигиена трябва да изградя-сменяне на възглавницата всяка вечер, пране на 60 градуса, никакво докосване на лицето, преди да си сложа крем, ако съм докоснала каквото и да било си мия ръцете по 3 мин. със сапун, бърша го не с кърпа ами с бебешки кърпички (еднократни), неизбелени с хлор и ТН.
От 2 години не ям млечни (помогна), хляб, зърнени, захарни, боклуци и т.н. Практически ям само мес, риба, яйца, плодове, зеленчуци, ядки и до преди 2 дена масло, но и него г спрях.
Предварително се извинявам, че като месоядна пиша във вашия форум. Просто реших да опитам един друг подход. Не мисля, че би било реалистичн за мен да ставам веган, камо ли суровояден веган завинаги. Това просто няма как да се случи, защото лично за мен е крайно. Е, както обаче успях да спра толкова много храни преди 2 години и сега изобщо не мога да ги погледна, реших да ъпгрейдна режима си с периодични гладувания, намаляване на месото (ям всеки ден), увеличаване на рибата и оптимизация. Нямам проблем да карам по няколко месеца на сурови храни за експеримента. Но все още не мога да си представя да забременея примерно след няколко години и да ям само сурово. Това би довело до въпроса как бих хранила детето си? Както и да е, увлякох се :Д Простете! Въпреки това силно се възхищавам на всеки, който е способен да се лиши от храни, които е установил, че влияят зле на организма му и се надявам на същата толерантност и към моята персона. :Д
Ако все още четете (е, това си е дневник все пак :Д) :
Как си представям подобряването на режима ми? Целите на този дневник?
Вчера спрях перманентно и завинаги: кафето, преяждането, храненето по неразделен начин, МАСЛОТО.
Намалих: ядките, зехтина(спрях го тотално за известно време), животинските продукти драстично. От хранене с тях по 2-4 пъти на ден минах на 2-4 пъти седмично и сега съм решена това да са само домашни био продукти.
В момента обаче правя пречистване : ям само плодове и зеленчуци, сурови, колкото ми се яде, за да не се откажа, тъй като съм студентка (в чужбина) и съм силно напрегната. Позволявам си да прикривам само няколко белега с флуид-грим на Авен, без възпалените места, за да не съм тотално депресирана, когато ходя по улиците. Принципно мога да се гримирам така, че изобщ да не си личи, но това би било пагубно за лицето ми.
Тренирам от доста време и тренировките са нещо обичайно за мен, въпреки че не са от най-силните
Висока съм 172, тежа в момента 68 кг, като последните 5 години съм със средн тегло 64-65 кг. Рядко качвам както сега. Убедена съм, че акнето ми е свързано и с килограмите. Когато бях 60 кг, беше почти изчезнало. Целта ми е да бъда 55.
Ако прочетохте всичко това : благодаря ви!!
Ще се радвам на всякакви съвети, критики, вметвания, абе на всяка добра и обоснована дума :Д Трудно ми е, признавам. Но ще се справя