"Не знам дали е роля, Де Ниро.., но ако искаш да постигнеш каквото и да е в социума, общуването е първото ,от което трябва да почнеш Ти избираш
Вероятно си още млад и зелен ( както и Виолета ) , затова не страдай. Като поостарееш, ще се съгласиш, че май наистина е така " (Цитат на бате Бино).
Длъжен съм да отговоря на горенаписаното и тъй като темата е заключена нямах друг избор и затова го правя тук.
1-во: не смятам, че имам проблеми с общуването, а по-скоро, че имам проблеми с общуването с Искрена, тъй като не намирам общ език с нея(видно е от написаното).
2-ро: „Да си добре приспособен към болно общество не е признак на добро здраве“. Не си спомням на кой принадлежи тази сентенция, но подкрепям напълно. Тук не визирам общността във форума, а говоря по принцип за обществото като световна мярка.
3-то: това, че ме окачестваваш като млад може само да ме радва. И тук ще подкрепя думите си с цитата на Джордж Шоу “Не съм толкова млад за да знам всичко“. Обществото смята, че с времето хората стават по-умни и по-мъдри, което обаче е пълна заблуда. С възрастта хората единствено остаряват и глупяват. Това, което заблуждава е факта, че по-старите често имат по-правилна позиция в дадена ситуация. Това е така не защото същите са станали по-умни с възрастта, а е е така, защото са станали по предпазливи на принципа „парен каша духа“. На практика грешките от миналото са ги направили по-предпазливи и по-уплашени да не би да сбъркат случайно, ако сторят или кажат еди какво си. Но именно тези неосъзнати стрхове създават психологическа бариера във възрастните хора. Затова обикновено те не са амбицирани и креативни като младите. Младите от своя страна често правят грешки, но само защото често стъпват на непозната почва. Въпреки тези грешки мислите на младите хора винаги са по-бързи, по-красиви и по-креативни. Например само в един абзац написан от Виолета касаещ здравословното хранене или здравето като цяло, аз виждам повече смисъл и светлина отколкото във всичките книги написани от издухани старци с авторитетни титли(професори, писатели, доктори, академици и прочие). Освен това по-старите често се държат по-авторитарно, само защото са си решили, че същите са нещо „повече“заради годините и опита, който имат зад гърба си. Често приемат ролята си над останалите, като авторитарна и доминираща! Често се обаждат като на барабан задната палка
за всичко, което не им изнася, често гледат на всичко като на бащиния и често мерят само според техният аршин. Всичко това по-често ДРАЗНИ отколкото помага!!!
Написано до тук е за окачестваването ми като МЛАД и много се радвам, че ме награди с този комплимент. Благодаря ти! За ЗЕЛЕН не мога да се съглася, но действително по-млад по правило означава донякъде и по-зелен поради липсата на достатъчен житейски опит. Но може да се каже, че е относително и неправилно да се свързват понятията млад и зелен. По-нататъка нямам какво да коментирам от написаното от теб по-горе.
Поздрави