Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на cherry или борбата с костните заболявания.  (Прочетена 19512 пъти)

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.

И запека, и обратното на запека, са показателни... За появата им причините са отново ...множество. Въпреки, че храненето, пиенето, мисленето и двигателната активност са участващите съставки, влияние оказва и конкретното състояние на даден човек в даден момент.
Във всеки случай разстройството е по-добре от запека. И също е очистителна реакция.  :)
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Janeto

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22

Браво, Чери, поздравления и от мен! Ти явно си наистина много силна и упорита личност! Ето такива личности много харесвам, от които има какво да се научи, но не са се възгордели, а не спират да трупат нови гледни точки и знания въз основа на хора с подобни интереси и най-вече на опит! Има много зареждаща енергия в твоя дневник, браво и успех! Бъди здрава!!! :) :)  :flowers2: :flowers2: :love_006 - emotloader: :fluretaa: :fluretaa: :fluretaa: :fluretaa:
Активен
"Мисли преди да дъвчеш."

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194

cherry, какво става с теб? Как вървят оздравителните гладувания и пречиствания? Сподели рецептатата за любимото ти смути или друго, което си джуркаш на Нутрибулета.  :Cherries
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.

cherry, какво става с теб? Как вървят оздравителните гладувания и пречиствания? Сподели рецептатата за любимото ти смути или друго, което си джуркаш на Нутрибулета.  :Cherries
Супер съм,благодаря. :angel:
С гладуването го давам по-леко...е...докато пак не ме прихванат лудите,де... tooth
От смутитата,както и от идеята за пълно суровоядство се отказах.Гледам да консумирам повече сурова храна без да я режа,меля и пр.обработвам.
Според мен суровоядството не е за днешния градски човек.Първо-в забързаното си ежедневие не се следи какво точно се консумира,за да се набави всичко необходимо на организма и второ-храните на пазара като цяло са бедни откъм нутриенти и се получават хранителни дефицити. :Cherries
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194

Болезнено права си. С изхранването навън на мен ми е най - трудно. В заведение като седнеш, нямаш представа какво ще ти сервират в чинията. Колкото и да е добре позната рецептата. Например аз от години не ям бульони, от онези на кубчетата, в едни жълти опаковки, които се продават. Хахаха. Скоро се замислих, че май доста от тях съм изяла, защото често се храня навън. Едни обикновенни картофи соте във всеки ресторант са съвършено различни.
Но не съм се отказала, да пробирам, да опитвам. Единствено с гладуването леко изоставих, но може да започна пак някакви крачки в тази посока, само малко да разредя ангажиментите. Да започна да си оставам в къщи по цял ден и такива неща.  :Cherries
Активен

stan73

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 87
    • Photography by Stanislav Sterev

Cherry, от кога правиш еднодневни гладувания? И в какви дни избираш да ги правиш?
Правя еднодневно гладуване-обикновено в сряда.Понякога включвам и четвъртък.
Продължават моите първи стъпки в суровоядството.Днес захранвам след еднодневно гладуване със салата от морков и червено цвекло.Приготвила съм и покълнала ръж.Правя си пици от покълнал лимец,жито,ръж.Смилам кълновете,но едро с малко сол,магданоз,зелен лук.Разстилам сместа в чиния.Отгоре се гарнира с зеленчуци по желание-копър,чесън,магданоз,морков,червено цвекло и др.сезонни.От зеленолистните консумирам копър,магданоз и лук засега.Избягвам марули и спанак.Все още ми се струват торени вповече...
Направих опит и със сурова,млада,дива коприва,но беше безуспешен-венците и гърлото ми доста се ожариха tooth.Беше доста парлива коприва.След това я попарих с топла вода и така стана една добра пролетна салатка.
Направих и първите си стъпки в градинарството-засях на балкона,в големи саксии рукола,босилек,копър и магданоз.Сега ще ги чакам да се покажат... :essen:

Всъщност отностно яденето на сурова прясна коприва - хватка, която знам от баба ми и съответно после и от майка ми (които още от малък ме караха да я ям): копривата я натъркват на топка в дланите си с малко сол. Така вече не е парлива и спокойно може да се яде сурова, а е и много полезна. Ако ти пари на ръцете (като на мен ;) ) може и с ръкавици (желателно от плат).
 

Страницата е създадена за 0.072 секунди с 21 запитвания.