Здравейте, отново
,
днес реших да опиша хранителния си режим след 10-дневното ми гладуване в началото на януари. Тази година съм твърдо решена да спазвам строга "хигиена" на храненето. Е...суровоядството е все още далечна дестинация за мен, но...времето ще покаже...
Сутрин на гладно пия една чаша топла вода с лимон. По-късно пия чай от полски хвощ, с лимон и до обяд по някой път консумирам банан или ябълка.
Обяд (към 13.00 часа) - започвам със салатка от зеле с моркови (може и червено цвекло),овкусена със зелена целина, лимон, малко сол и малко зехтин. Прибавям и маслинки. Основното ястие е или овесена каша (с масло) или задушени на пара зеленчуци - лук, картофи, зеле, червено цвекло, моркови, целина, подправки.
След обяд похапвам покълнал лимец, сусам, сусамов тахан, ленено семе, малко мед, фурмички.
Забърсвам и по някой зимен плод - ябълка, банан, портокал.
Вечеря - пак салатка от зеле, а основното е рзлично:задушени зеленчуци; крем супа от тиква и зеленчуци с крутони от домашен пълнозърнест хляб; сварени картофи с масълце и др. Общо взети най-вървежни сега, през зимния сезон са задушените на пара кореноплодни + подправки.
Пия сокове от моркови,червено цвекло, също доста чай - от мащерка, лайка, рой бос.
Стремя се еждневно да консумирам: червено цвекло заради - по-ниските стойности на хемоглобина ми; сусам и сусамов тахан (а понякога и черупки от яйца)-заради калция - за костите; покълнал лимец - за ползите от него знаем
, ленено семе - за омега мастните киселини, чай от полски хвощ - за силиций, мазане с магнезиево олио - за магнезий.
Продължавам с еднодневните водни гладувания - 1 ден в седмицата.
Знам, че не трябва да се вторачвам чак толкова в това какво точно приемам като елементи, необходими за функциониранаето на човешкия организъм, но след доста щателно проучване
от моя страна и след доста НЕуспешни опити на лекарите да ми помогнат
от тяхна страна, стигнах до заключение, че ще постигна добри резултати в борбата за моето здраве само чрез гладолечение и правилно хранене.