Драга Donna,
Този ти коментар ми говори, че или
не си чела внимателно всичко което пиша, тълкувайки думите ми така както са написани, или имаш навика да гледаш зад думите, а не самите тях! На места ще отговарям в твоя стил, за да спазя баланса (дано да влезеш и да прочетеш)! Добре ще е, преди някой друг да пожелае да ме хока, да прочете това, да помисли върху него, пък тогава да се юрне в атака!!!
Не Donna! Никой още не ме познава, както и аз още никой не познавам, защото много малко възможност за общуване сме имали вие и аз! А и не говори от името на целия форум(някой може и да е добил частична обща представа за мен, различна от твоята)!
- Ако беше прочела думите ми, щеше да разбереш колко ценя вашето време и здраве! На теб благодарих в прав текст за ясните ти обяснения (НЕПОИСКАНИ). Помолих с Elia да поясните взаимната си подкрепа, а не да ми се обяснят важни неща за здравия дух, под формата на религиозна лекция, за която аз също отделих ценно време и здраве да прочета внимателно. Ти, нечетейки думите ми реши, че имам нужда от още информация за светците, Христос, злото и доброто и какво трябва да правим за да идем в рая. И това прочетох и отново оцених.
Освен това, ако гледаше думите ми, а не зад тях, щеше да видиш че желая всеки да се изкаже на база собствения си опит и наблюдения. От двата ти коментара имаше само няколко изречения, които показваха собствен опит и имах усещането че чета преразказ на нечий оригинал. А всички други, включително и Elia, наблягаха на собствения си опит. Може би ти просто реши че сега е момента да започне моето обучение в православната религия, защото отново не прочете думите ми? Е, приех го и се възползвах от възможността да получа непоискани знания. Защо да искам коментари, а пък да ги отричам като се появят в определена форма?!
- Чувстваш се изиграна?! Ще те изненадам, ако ти кажа че да си "изигран" е чудесно! Защото означава, че си играл игра и тя е приключила и идва следващата! А това че и ти, както много други хора, приемаш отдавна изопаченото значение на някои думи, не е мой проблем! Ако спрете да надничате зад думите и да си играете със значението им, както ви кефне, той ще изчезне!
- Би било грешка да се изтрият постовете ти, защото са прекрасни и имат свое място в дискусията! Дават образ на това което те вълнува и така другите те виждат. Но ако бате Бино реши да трие нещо, то трябва да е цялата тема и постовете на всички. "Експеримент" го наричаш ти, а децата играят такива игри помежду си, с удоволствие. Няма да отварям въпроса как се "експериментира" в религиозната институция!
- Да, (съвременните) християни понякога трябва да мълчат, но по други причини, а не когато се чувстват обидени. А там, където е наложително точно те да кажат нещо - често мълчат!
- Отново говориш от името на целия форум, а най-нормалното ще е всеки от игралите в тази тема да си каже, ако се чувства неуважен. Досега трябва да си разбрала, че на мен ми изглежда огромно и с голямо значение и ако някой реши да си поиграе така, ще плесна с ръце от радост и ще се втурна в играта(за жалост, само Миа ми зададе въпрос)! Ха дано! Всеки може да пусне тема в този раздел и ако й придаде апетитна форма, много от нас ще влязат и така ще стане общуване, опознаване! Точно защото това е духовен раздел на форума, трябва да се допускат такива игри!
Ако беше религиозен, надали щяха да са възможни. Но той не е!
Не знам защо ми задаваш въпрос, на който си убедена, че не мога да отговоря (дали знам какво е духовност)?!
- Donna, "вие" сте отговорни и един ден от вас със сигурност ще се търси отговорност за всяка дума която пишете в Интернет (дори задето изобщо сте влизали там).
А "ние" сме отговорни и един ден ще ни питат с колко хора сме общували и дали сме им се радвали? А ако е било чрез интернет - дали сме се изразили ясно, за да ни разбере другия и дали сме използвали най-хубавите думи, за да го подтикнем да общува с нас! И ако не ни се е получило, ще ни дадат насоки как да го направим следващия път, окуражавайки ни!
- Май, ако получа разрешение да остана, ще пусна една тема за клишетата, особено за вредните и насадени нам! Donna, помислите на всички ни са "горни"! Главата ни е горе. А ако някой усеща "задни помисли", свои или чужди, значи се е навел да наднича зад думите на другите, преди да е надникнал зад своите! Зад моите думички има само прахоляк и застоял въздух, за това не е добре да се гледа там!
Значи ти фриволно си представяш, че поставям хората в срамни за тях положения, за да им се присмивам?! Уважаема, разгледай, ако ти е любопитна темата за ЕГОТО, пусната от бате Бино в духовния раздел и ще си отговориш на този въпрос (а може би ще пожелаеш да коментираш). Нито съм ви раждал, нито кърмил, че да си позволявам това!
- От това което прочетох - имали сте Donna, имали сте (ако на сегашното му казваш проблем де). Даже бая големи дебати сте имали по тези проблеми. Може би в този период не си влизала във форума! А не разбирам защо се отвращаваш от него? Той си е екстра. По-логично е да се отвратиш от мен, но сигурно не ти изглежда християнско, та избра да се отвратиш от бездушния форум. И не съжаляваш че го казваш, защото иначе нямаше да го напишеш!
- Сега, може би, но докато си го писала, надали си ми желаела доброто (което е съвсем в реда на нещата).
И за край на тази скучна но необходима тирада:
Някой създава тематична конструкция, за да опознае група хора чрез текстово общуване, давайки им възможност да се включат. Това не означава че тази конструкция задължително е лишена от смисъл и логика и че целта е участниците да се окажат глупави, или използвани! В нашият случай темата има смисъл(макар и леко променена за другата цел), а участниците са чудесни. Резултата е че хем й се даде отговор( Вов, Тихия, Миа), хем всеки получи възможност да си развихри речта. Някой се включиха с по 1-2 изречения, други (като теб) с дълги постове, всеки СВОБОДНО коментира темата, или чуждите мисли и всички общуват необременени от разни цели, което е прекрасно и заслужава да се поощрява! Ти самата с охота ми обясняваше за религиозните ценности, за духа, постите и т.н.! СВОБОДНО, нали?
Накрая, аз съобщих наблюденията и целта си! Ами ако не бях споменал въобще за някаква цел? А ако някой друг от участниците беше наблюдавал същото? ...Пак ли така щеше да реагираш? А и защо е такава реакцията ти, след като коментарите ти са естествени, човешки, както на всички? Нима има нещо в тях, което те ядосва, че си го казала? А ако специално теб бях продължил да те карам да ми обясняваш и обясняваш, без да ти казвам каквото и да било? Нямаше да имаш възможност за реакция, нали?
Не мисля, че трябва да се ядосваш, или отвращаваш, от това че някой ти предлага начин за речево общуване, макар и не често срещан. Защото ти, Миа, Тихия, Сис......всички вие, сте пъстротата на форума. Е, аз искам да видя тая пъстрота отблизо и търся начин за това! Гледай в думите мила, а не зад тях! ....В операционната извършват "манипулации", както когато спасяват, така и когато взимат живот!
Разбирам и приемам гневът ти, но го остави да си иде, защото между нас двамата няма нужда от него!