Абе...това, че има рекламки или невдъхващи доверие лица около дадена информация, на мен лично не ми пречи, защото сама по себе си може и да е полезна. Би могъл да прочетеш книжките и на онзи иранец..Батманджелидж май че беше (ако не си ги чел де). На книжка, съществената информация е около 5 листа...другото е потупвания по рамото и локуми, за да може да се продаде.
Пия между 3 и 4 литра вода дневно, според настроението. От Варна съм, което значи много жега, много вятър и най-вече влага. А в последните години, влажността през лятото край морето се увеличи. Високата влажност ме скапва, затова се наливам с водичка, с голямо удоволствие и ми е леко.
Как да се пие?: Пия наведнъж не по-малко от 2 големи чаши, като след ядене изчаквам да минат към два часа, преди да се наквася. Също така, сегиз-тогиз хвърлям по една мини-щипка сол, че от потенето все пак губя солчица (освен това вкусът на водата ми е по-плътен). Руски командоси казват, че всяка глътка вода трябва да се завърта няколко секунди из устата преди да се преглътне. Така жаждата се утолявала повече, защото влагата влизала по-бързо през лигавиците....ами пробвах - факт, така си е.
В книжлетата на въпросния пише разни работи, които истина или не, ги забелязвам при себе си: С напредването на годините усещането за жажда все повече намалява, а ние сме свикнали да пием само като сме жадни(тоест, ако ти изчезне индикаторът , естествено забравяш да пиеш). Като го прочетох това преди няколко години, се усетих че и аз съм така...с дни непиене на вода. Сега хич не чакам да ожаднея, ами си се наливам на воля. Резултат: Много енергия, винаги добре подмокрен и щастлив
Ако преди душ не пия вода, след това се чувствам неприятно дехидратиран, затова- 2 чашки преди баня! Преди физически упражнения(а не по време на), също се наквасвам яко. Като цяло, колото повече вода приемам, толкова по-добре се чувствам.
Каква вода?: Никога студена. Гледам да е от градските чешми, дето уж водата по я бива. Ако ме мързи да мъкна, взимам от магазина....в краен случай чешмяна. Чешмянката я оставям да отлежи денонощие, с надеждата че поне някоя гадост ще отлети. Думам по едно "Благодаря" на водицата, може и някоя целувка и пия. Отвреме на време се разнообразявам и с туба дестилирана вода. И на мен ми се ще да живея до чист, планински извор, ама докато не си купя един, спасявам се както мога.