Тъкмо това се канех да кажа на "фрутариано" -
Фрутариано, това е много добре , че действаш на научна основа - и теоретично и логично нещата стоят точно така , както ги описваш. Естествено, ако не вземем предвид Аюрведа.., където освен на МАТЕРИАЛНО ниво, нещата са обяснени и ЕНЕРГИЙНО.
Ако не си запознат с Аюрведа, настоятелно ще ти я препоръчаме , защото особено ако си тип "вата" - чистото суровоядство за теб става доста рисковано, особено през зимният период..!
Прочети "Дневникът на Петко" . Сигурен съм, че ще ти бъде много интересно. Там ще прочетеш истории за много хора, ( включително самият Петко! ) които също така мощно и РЯЗКО са скочили в суровото. И после с подвити опашки се връщат към "обичайното" си хранене.
Ние тук също търсим причините защо това е така.. В един "суров" форум не може да е и друго..
Аз лично отдавна си имам обяснението, на база знанията , които съм натрупал до момента. И обяснението е едно - защото се преминава на сурово твърде рязко! Преходът трябва да е много плавен - да трае няколко години, както го е описал и Вадим Зеланд ( на него са му трябвали 7-10 години! )
И то пак - ако не си "вата" .Тогава просто не е за теб. Или поне , ако си достатъчно инат и не се отказваш
( шапка долу за това ) - поне да правиш аюрведичните мероприятия , които да ти намалят вероятността от усложнения.