Здравей Фрутариано,
знам, че вярата в Бог се дава даром и ако я нямаш, не можеш да повярваш.Но знам и това, че никой никого не може да накара някого да повярва насила, нали ? както и аз не мога да накарам насила някого да се храни по точно определен начин.Но знам и друго - много хора не казват истината, в смисъл казват едно, а се хранят с друго.Напр.знам за хора, които мислех, че са на сурова храна, но когато ги посетих видях, че извадиха от хладилника кисело мляко и сирене.А като са вегани защо имат в хладилника си тази храна ? Не вярвам на всичко написано, трябва да се изпробва, иначе да вярваш сляпо на нещо, без да го пробваш е пълно заблуждение.Дефицитът на дадени елементи може да се прояви след години, а не днес, така, че внимавай .Що се отнася до Библията, тя е написана от хора, но под Божие давление и който се е опитал да преправи нещо е бил жестоко наказан.Да , в Нея е писано и дадено месото и млякото като храна, само че от чисти животни.И то за да не изпаднат хората в мизерия и глад там, където климата не позволява употребата на плодове, зеленчуци, кълнове и ядки целогодишно.Но никой не може насила да накара толкова хора по земята да вярват в Бога ако те сами не изпитат страданието и не бъдат изцелени с Божията сила и воля.Съветвам те да изпробваш всичко в продължение на поне 5 - 6 години и тогава мога да се убедя ,че е възможно , но само в топлия климат.Между другото Св. Йоан Кръстител също се е хранил с плодове по Божия воля, има и др. примери в Библията за строг пост, но той се дава отгоре от Бога и не е за всички хора.
Поздрави !