Ирис,
преди да предложа книгата на друг човек трябва да съм сигурна,че тази книга му харесва.Аз не съм я допрочела до края, но съм минала половината книга.Защото този , който я вземе не бива да съжалява един ден за това, както съжалявам аз.Но аз съм събрала толкова много книги , имам и на различни езици.Имам и такива, които са издадени преди доста време , още миналия век и не са преиздавани.От всички тези книги съм отсяла най - доброто, което изпробвах и смятам,че е важно.
Но днес се интересувам от храненето на монасите в Света гора.Те постят повече от 200 дни в годината, храната им е простичка, без излишни подправки и там както четох ракът , сърдечно - съдовите заболявания и диабетът не са познати.Но тези хора водят и се стараят да водят живот , така,че съвестта им да е чиста.
Аз не съм казала,че книгата " Китайското проучване " е лоша, или пък ,че Вие имате някакви лоши намерения като сте я предложили.Просто споделих,че лично на мен не ми допадна.Имам цяла камара такива книги с разни проучвания и опити върху животни.Но човекът, за разлика от животните се отличава.Той не е животно.И според мен грешат учените, които правят опити върху животни, а после на база тези опити дават мнение и за храненето на човека.
Скоро четох, според мнението на монасите ракът е " Милост Божия ", което за съвременния човек е невъзможно за осъзнаване.Но е факт,че монасите не болидуват на Света гора.Даже имало 1 монах - лекар, който нямал почти никаква работа.А днес в света болниците са пълни с народ и все нови и нови болници се строят.Значи има нещо, някаква причина, която води до влошено здраве в днешното напрегнато и забързано ежедневие.
Поздрави !