Вал,много благодаря за подкрепата
Тези неща за увеличаване на плодовете,защо се появяват болки и т.н. ги знам- внимателно препрочетох книгата на Л.Ковачева преди да започна.Вчера четох и във форума. Сутрин ме боли стомаха ,защото вечер взимам чай с разхлабващо действие иначе не посещавам тоалетната
Бих си правила и клизми ,но си нямам представа как сама ще се справя и малко ми е странно
Правили са ми клизма два пъти,когато бях в болница и не е много приятно,но пък не е и кой знае колко лошо.
Л.Ковачева казва,че не са нужни клизми и приемането на чай с разхлабващо действие,защото приемането на плодове спомага дефекацията да се запази,а при запек постепенно да се възстанови- само че при мен не става.Спомням си и миналия път ,когато гладувах имах такъв проблем ,но не съм взимала очистително. Може би това важи за по-дълго гладуване или при второто,третото.
А, аз имам и лениви черва - дефекацията при мен става на два дни обикновено (да ме пита човек защо го приемах за нещо нормално
) Едва след като започнах да правя промени в храненето си постепенно стана всеки ден,но само по веднъж. А дните,когато малко или много се връщах към предишното ми хранене веднага даваха отражение и ходех до тоалетна пак на два дена.