Нищо специално не представлява диетата.
Трудно е да напиша с кратки изречения много теория но ето ръководните принципи.
Храната действа на хормоните, а нивата на хормоните определят тялото и психиката у различните хора.
Книги от които съм извлякъл огромна полза са:
Йога от Венцислав Евтимов, лично взета от него още при издаването.
В нея отричането на рибата и лансирането на млякото не ми харесва.
Оборвам го на секундата относно довода му за бактериалното заразяване на рибката. Човека е абсолютно прав, рибата за часове се вмирисва но така праща японците да пасат. Ако купим от рибар мърдаща черноморска риба (сафрид, лефер, карагьоз, чернокоп ) и я направим на суши с водорасли Нори, или дулсе и ориз? Къде му се привиждат бактерии, в млякото са повече, а в кълновете още повече.
-----------
Доктор Хироми Шиния-Ензимният фактор
Разглежда как ендокринната система се износва в човека при консумация на някой храни. Наблюдава директно с камера в червата, възпаленията на чревните власинки.
Застъпник на суровата риба и водораслите.
-------
Джон Гейбриъл- Методът Гейбриъл
Има доста интересни моменти в книгата му
Доста копира от Меркола
---
Зоната- Бари Сиърс
Нобеловата награда е напълно заслужена. Евала на американото!!!
------
Питър Адамо - Кръвните групи
Никога не съм си изследвал коя кръвна група съм. Съвпадам напълно според книгата на ( нулева несекретор )
Ако не е същата след изследване, тази книга ще бъде полята с безнин и запалена.
сега защо диетата ми била строга:
Нямам никакъв проблем да ям храни които са ми вкусни без да ме интересува мнението на друг но :
Яйца не ям защото повръщам от тях. Около 10 минути ми трябват да престоят в мен и се почва драйфане. Опитах доста варианти, колкото по сурови са толкова по бързо повръщам. С падпадъчи е същото, както и с пуешки патешки кокоши. Някой ден като набарам щраусови или крокодилски ще видим...
Само да вметна повръщам от жълтъка, белтъци мога да изям много и даже са ми вкусни ако са пържени.
От години не съм ял никакви яйца или части от тях.
Зърнени там разни жита житни режими и други Дъновски теории при мен не работят. Ако ям жита особено покълнали след 2 дена съм при лекар със 100 процентови симптоми на Бери бери.
От бял хляб нямам никакви проблеми, понеже му е разкаран зародиша и обвивката. Някакъв парадокс уж в триците има витамини Б а точно авитаминоза хващам прекалено бързо. Ръжта е на изпитание в момента.
Млечните там знаете за слузта. Не мога да правя салта, ограничава ми се издръжливостта и гъвкавостта. Сирене мразя от все сърце. Мога да го ям ако свърши всичката храна на планетата и остана единствен в Родопите, с моите генно модифицирани Крави и Кози пасящи камъни. Не близвам и елетрон от нещо свързано с мляко. Чета по етикетите дали има калциев казеинат в шоколадите дори и политат в кофата. С млякото някак установих че ме кефи идеята да стоя далеч от него на емоционално ниво. Същото наблюдавам у други фенове където се опитват да ядат сурови нещата които не могат да се ядат сурови (ориз например или фъстъци).