Привет на всички съфорумци! На осми ден от гладуването съм - първите 3 дена бяха пълно сухо, оттогава съм на водно/уриново (пия, колкото ми се пие, не се наливам с по 2-3 литра) и честно казано досега не съм усетила друго, освен обичайната немощност,
Здравей ! Би ли споделила как приключи с това гладуване, колко дни изкара, как беше сънят ти, студено ли ти беше и как се чувстваш сега, ако може малко по-подробно?!
Онова гладуване приключи по моя преценка успешно като за първи път толкова дни - цели 10, представи си,
, прекъснах, защото взех да изнемощявам (Вата доша съм отвсякъде - 7-8 кила свалих за това време, при изходно тегло 52 и ръст 170 и тежка костна система), но си бях решила да не се напъвам, а да изкарам колкото мога, и така ден по ден, все пак си изкарах 10 дни. Ацидозна криза не мога да кажа, че усетих, освен, че ме заболя стара травма (преди 4-5 години, даже изначално не се сетих, че е от тази травма и се чудих какво ми е) от пукнато ребро, която болка няколко дни след гладуването изчезна - подозирам, че при следващо гладуване с такава или по-дълга продължителност тази болка пак ще се появи, тъй като книгите думат, че появила се болка по време на гладуване, за да изчезне напълно, трябва да изчезне по време на самото гладуване, а при мен не беше така, щото го прекъснах. Защо казвам успешно - защото година и половина по-рано през лятото пак бях опитала с по-дълго, тогава едвам изкарах 6 дни, и прекъснах по същата причина, изнемощяване, но тогава през цялото гладуване се чувствах много зле, докато сега не беше така. Само през втория ден почивах и лежах, но не знам и дали е било само от гладуването, защото първият ден го прекарах в 24-часов работен ден на компютъра, така че си бях и от това доста изморена. От третия ден нататък гледах да ходя, да кажем по 5 км, нещо такова. Имай предвид, че казват, че гладуването лятото се понасяло по-леко, отколкото зимата. Е, при мен, това този път не важеше. Даже като се замисля, лятото с толкова много вкусни плодове и зеленчуци, ми се струва, че даже си е по-трудно, ама въпрос на преценка, воля, инат, ако щеш. Та след онова неуспешно 6-дневно, се надъхах пак, до голяма степен благодарение на постовете на Л.М., за които съм много благодарна.
След 10-дневното, проведох още едно „частично“ сухо както му викат - 3 денонощия и половина. В момента съм на четвъртото денонощие пак частично „сухо“ и смятам утре да го прекратявам. Гледам при тия кратките поне единият ден да се падне Екадаши, нали се води благоприятен. От това последното първите два дни въобще не ги усетих като гладуване, едва на 3-то денонощие, т.е. вчера, ми беше по-изнемощяло, но при гладуването моят най-голям проблем е сънят, будя се много и не спя добре, боря се с това да не му обръщам внимание, но и вчера си походих към 5 км, и днес пак. И смятам по-късно вечерта пак да си походя към 5 км. Иначе работният режим не го нарушавам, но той е в седнало положение. Главата ми си работи нормално
, само дето се отвличам много на чета във форума за опита на другите хора и да видя какво е или не е приложимо при мен.
Та ако някой ми сподели как да се преборя с безсънието по време на гладуване, ще съм му много благодарна...