Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 4 5 [6]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Калций  (Прочетена 60925 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
benato
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1467



WWW
« Отговор #100 -: 03-04-2011, 10:05:09 »

А тренираш ли нещо,както е казано по горе,ако не тренираш,калция се изтегля от костите.
Активен



GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
heta
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 29



« Отговор #101 -: 03-04-2011, 10:54:12 »

Аз също мога да потвърдя положителния ефект от яйчени черупки, лимон и мед (две или три различни рецепти), взимани за бързо повишаване на калция в организма. В моя случай за калциране на каверни в белите дробове.  слънце
Активен
Mемория
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 148



« Отговор #102 -: 04-04-2011, 10:27:09 »

Хета, може ли да ги опишеш тези 2-3 варианта на рецептата? Също ме интересуват и количества (ориентировачно). Ако може ти и Гери да кажете черупки от колко яйца със сока от колко лимона сте използвали на ден. И ежедневна употреба ли е била при вас?
Активен
heta
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 29



« Отговор #103 -: 04-04-2011, 22:05:09 »

Едната беше с цели яйца, които се киснат в лимонов сок, след определено време се пасират и се разбъркват с мед и малко коняк. Втората е с черупки от яйца, които се изпичат във фурната, стриват се и се разбъркват с мед и орехи. Третата мисля че беше някакъв вариант между двете. 
Утре ще се разровя в тефтерите за точните рецепти.

Не помня колко време ги пих, но има няколко месеца, през които редувах двата илача, които са за общо укрепване на организма и за калций (след това няколко години не можех да погледна мед).

Тогава се интересувах дали може да стане прекалциране на организма и какви могат да са последиците от това, но разбира се получих много противоречиви отговори от лекарите. А тогава (преди 8 години) още не щъках много из интеренет и не се познавахме с чичко гугъл... ама че съм Сега се сещам, че още нямам отговор на този въпрос и ще гледам да се поправя.  слънце
Активен
Mемория
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 148



« Отговор #104 -: 05-04-2011, 09:54:06 »

Виж ти, печени черупки? Аз бях останала с впечатление, че е редно да са сурови (макар че Бате Бино не е указал това изрично в рецептата, а само е споделил, че той лично така процедира). Ако се окаже, че не е от значение термичната обработка, ще взема да променя указанията към семейството - да ми пазят черупките и от варените си яйца.

Впрочем, Бате Бино, проблем ли е ако използвам от най-баналните купешки?
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3875


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #105 -: 05-04-2011, 11:16:14 »

По-добре сурови. При всяко нагряване, знаете, живата материя се "проблематизира" .
Защо да я морим, след като има "натурален" вариант? Smiley

Купешките пак си съдържат калций.(Ама в какво количество - само Зевс знае..)  А също и цялата плеяда химии ,хормони и "подобрители" , с които високонравствените капиталисти са хранили милите кокошчици  . Благодаря за доверието, но нито аз нито който и да е , може да каже какво точно  се отлага из черупката на такива яйца. (Изследванията вече не са евтини ,иначе от любопитство бихме пробвали да видим)

Това, с топените цели яйца и после разручквани с коняк или друго не е сериозно просто. ТО е за форума на четящите " Трета Младост" или "Чук-Чук" . В такива издания рецептите се изсмукват от въображението на авторите, принудени да измислят все по-нови екзотики за да им откупят "творбите" . 
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Mемория
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 148



« Отговор #106 -: 05-04-2011, 11:42:12 »

Така си и знаех, но друго си е да ти го кажат в прав текст Smiley
Активен
geri_peneva
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 11



« Отговор #107 -: 05-04-2011, 17:41:04 »


Аз използвам черупки от сурови яйца, био или селски. Отлепям бавно и внимателно бялата ципа, която е в яйцето. Измивам черупката, ако е останало нещо и оставям да изсъхне. После смилам черупките на ситен прах в кафемелачката и изсипвам в бурканче.
Във висока стъклена чаша слагам леко препълнена чаена лъжичка яйчен прах (излиза от около черупка и половина) и заливам със сока от един лимон или един и половина, ако са по-малки. Разбърквам и сместа шупва (затова е добре чашата да е голяма). След 10-тина минути спада, но по стените на чашата остава полепнал материал от яйцата. С лъжичка го набутвам надолу, за да се обработва от лимоновия сок, иначе остава зян Smiley
На другия ден го прецеждам през цедка, като понатисвам с лъжица да се изцеди добре. Ако не прецедя ми е трудно да го пия, защото ми дразни на гърлото. Изпивам го със запушен нос,тъй като вкусът не ми допада много Smiley
Аз лично го пия всеки ден или поне се опитвам, но това е индивидуално за всеки.

И не забравям, че както е коментирано  по-горе в темата, движението е много важно за вграждането на калция в костите.
Активен
Mемория
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 148



« Отговор #108 -: 05-04-2011, 18:57:29 »

Ех, Гери, страхотно изпипано описание. Smiley Мерси!  заповядай, цвете
Активен
e4o_me4o
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18


« Отговор #109 -: 24-10-2013, 13:21:17 »

Бате Бино, а какво ще кажеж за тази глина: http://bilki.bg/argila-glina-za-vatreshna-upotreba-1-100-kg.html Пише, че е за пиене и уж е тествана за тежки метали и прочие. Също и тази:
 http://bilki.bg/product/2573/zelena-rodopska-glina-bilki-eood-80-gr.html
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3875


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #110 -: 24-10-2013, 14:46:02 »

Благодаря за доверието, Ечо Мечо, но няма как да имам мнение, освен на база  написаното от производителя. Изглежда добра тази Канадската, странно нашата е повече от три пъти по-скъпа.. амии... знам ли ( малко са попрекалили с хвалебствията , ми се струва Smiley )   
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
e4o_me4o
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 18


« Отговор #111 -: 24-10-2013, 19:42:07 »

Бате Бино, че аз на теб ако нямам доверие - на кой?  пеперуди  ангелска целувка
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3875


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #112 -: 24-10-2013, 20:53:32 »

Благодаря Ечо Мечо. Отговорът ми е - На много хора тук можеш да имаш доверие , включително и на себе си.
И никога да не ти угасва лампичката, че щом дори на великите личности се случва да сбъркат неведнъж, какво остава до нас, обикновените хора..
Борим се да я докараме поне дотам -  гумата да не се изтрива преди молива  ухилен  
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
todor.mitkov
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4



WWW
« Отговор #113 -: 23-11-2013, 07:56:35 »

В тази книжка авторката разглежда идеята, че за да се усвои калция и да се натрупа в костите е нужен витамин К2 Vitamin K2 and the Calcium Paradox - Kate Rheaume-Bleue.mobi. Според нея приема на калций, без нужното количество витамин К2, може да доведе дори до проблем с неговото натрупване на други места като например плаки в кръвоносните съдове.
Активен

бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3875


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #114 -: 24-11-2013, 12:28:11 »

Натрупването в костите физиологично приключва към 20 годишна възраст. Така че - кой каквото успял да натрупа - халал да му е .. Smiley  А после вече поне да внимаваме да не го губим.
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
nineyk
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #115 -: 09-03-2016, 14:51:07 »

Здравейте! Изключително добър ефект има при прием на Нанокалций. Това е разработена течна формула на калция, чрез използване на новите нанотехнологии, като по този начин се усвоява бързо от организма и не се отлага под формата на шипове. Този продукт се използва за профилактика и в по-тежките случаи за лечение на костни и ставни проблеми, има много добър ефект при възстановяване след фрактури. 
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1111


« Отговор #116 -: 09-03-2016, 17:51:10 »

нещо не ми допада идеята, че за здравето си човек трябва да е зависим от някви си там нано- и мано - технологии.
аз вярвам, че всичко необходимо е дадено в природата.
« Последна редакция: 09-03-2016, 17:54:32 от iskrena » Активен
Страници: 1 2 3 4 5 [6]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: