Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Ами B12?  (Прочетена 104394 пъти)

valentingn

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 49
Re:Ами B12?
« Отговор #40 -: 24-07-2009, 02:32:00 »

Смятам да напишем статия и да я разпростаним до всички медии:

"Червеи- терористи провалят диетата на вегани- суровоядци" ;D ;D ;D

А как да гледаме на пробиотиците.?
Визирам достъпните и намирваеми в България. Ако ги посеем в нашите черва и ги впрегнем да работят за нас, ще си осигурим достатъчно B12. С добавка на малко евтина спирулина и хлорела на прах сме се презапасили с дефицитния витамин. 
От година насам отделям процесорно време да гадая има ли йод в ореховите зелени обвивки или не. Едните казват ако почвата е бедна на йод, то той не може да се вземе от космоса в дървото. Другите казват че е фраш с йод защото ликьосва кожата ....
Активен
sentence Master
Вярвам на този, който се стреми към истината, съмнявам се във всеки, който е убеден, че я е открил
клик

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Ами B12?
« Отговор #41 -: 24-07-2009, 09:13:35 »

Вальо,ако се чудиш за йода , предлагам - откъсни 3 ореха и 5 листа от някое дърво и ги дай в лабораторията да се втренчат има ли или няма йод. Ако кажат,че има ,заплюй си тоя орех и късай само от него. :))   
Ако няма - смени ореха или лабораторията :)   :)
просто и гениално... :)
« Последна редакция: 24-07-2009, 09:30:16 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rossi9

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
Re:Ами B12?
« Отговор #42 -: 15-12-2009, 05:00:10 »

Ето какво добро обобщение открих в един форум: "Витамин Б12 се синтезира от микроорганизни в червата на животните и оттам с храната се приема от човека.Той се синтезира и в червата на човека от чревните микроорганизми. Значението на растителната храна е, че тя доставя на тези микроорганизми изходния материал за синтез. В състава му влизат кобалт, фосфор и цианова група. Богати на кобалт са червеното цвекло, лукът, фасулът, гъбите, ягодите,касисът. Вит. Б12 участва в образуването на хемоглобина и синтеза на белтъчините. Дневна доза - 100-300 хилядни от милиграма."
Активен
Усмихни се, за да ти се усмихне и Животът!

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Ами B12?
« Отговор #43 -: 15-12-2009, 09:59:09 »

много е вероятно да е така. Наскоро откриха ,че и "незаменимите" аминокиселини се синтезират  в червата, което вече ги прави по-малко "незаменими"  :)   Скоро ще се открият и други интересни неща, което ще направи лошо впечатление на хранителната индустрия .
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

silversmith

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 54
Re:Ами B12?
« Отговор #44 -: 15-12-2009, 18:58:57 »

На няколко места срещам ,че чревната ни микрофлора,най-вече бифидобактериите в дебелото черво синтезират В12 но с уточнението ако ги има там ;)защото както всички знаем консервираната,рафинирана ,високо белтъчна храна довежда до гнилостни процеси в деб.черво-оттам се променя средата на алкална и полезната ни микрофлора се земеня с патогенна-дисбактериоза-едно състояние,което е причина за много болести и се пренебрегва от медицината като причина за тях.Все пак дори  и да се синтезира В12 в деб.черво се смята че не е достатъчно трябва и прием с храна,но като цяло въпросът е сложен и не е изяснен до край,това поне съм чел.
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:Ами B12?
« Отговор #45 -: 16-12-2009, 10:17:46 »

На няколко места срещам ,че чревната ни микрофлора,най-вече бифидобактериите в дебелото черво синтезират В12 но с уточнението ако ги има там ;)защото както всички знаем консервираната,рафинирана ,високо белтъчна храна довежда до гнилостни процеси в деб.черво-оттам се променя средата на алкална и полезната ни микрофлора се земеня с патогенна-дисбактериоза-едно състояние,което е причина за много болести и се пренебрегва от медицината като причина за тях.Все пак дори  и да се синтезира В12 в деб.черво се смята че не е достатъчно трябва и прием с храна,но като цяло въпросът е сложен и не е изяснен до край,това поне съм чел.
На киселинна :) Абсолютно си прав за другото.
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Ами B12?
« Отговор #46 -: 16-12-2009, 11:01:45 »

Бенато ,  може да е  и "алкална" .. Аз също съм се чудил защо се говори за алкална, когато би трябвало да е киселинна, но май става въпрос за различни неща. "Киселинообразуваща  храна"  май че е различно от "алкална среда" , образуваща се в червата на по-късните стадии  от храносмилането.  И Малахов навсякъде говори за тази алкална среда ,която е много вредна и точно затова се използва и уринотерапията - да подкиселява. Както и други средства със същата цел. Защото вякаквите твари предпочитали алкалната.   Това специално е физиология и който е наистина компетенен може да сподели. Или поне да копнем от някъде добре обяснена разликата в понятията.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

silversmith

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 54
Re:Ами B12?
« Отговор #47 -: 16-12-2009, 14:16:11 »

Аз от Малахов така съм запомнил ,че средата в деб.черво трябва да е леко киселинна и че се променя на алкална само ако има задържене и гнилостни процеси.Сега погледнах и на друго място -пише същото-бифидобактериите и лактобактериите при своята дейност отделят оцетна и млечна к-на ,която съэдава кисела среда и точно с това пречи на размножаването на патогенната микрофлора.Тези дни чета една книжка"Победете дисбактериозата"на Ксения Николаева има много интересни неща-например оказва се ,че полезните за нас бактерии са много чувствителни-при стрес и негативни мисли намаляват ,при хора работещи в   производство на антибиотици също силно намаляват,изследвания на хора с психични проблеми показват на сто процента дисбактериоза 3 или 4 степен ,говори се за нова наука психобактериология-в Русия се развива в момента .
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:Ами B12?
« Отговор #48 -: 16-12-2009, 14:43:48 »

Не съм обърнал внимание,грешката е моя  :surpris_23:
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Лейла

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313
Re:Ами B12?
« Отговор #49 -: 30-03-2011, 12:47:10 »

http://www.kukuriak.com/b12/
много подробна статия на Гейбриал Казанс за Б12
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Ами B12?
« Отговор #50 -: 30-03-2011, 13:13:02 »

Наистина прекрасна ОГРОМНА статия, където не се казва нищо как всъщност да си добавим този вездесъщ витамин.  Е , накрая има една микропрепоръка : добавки.
И толкоз! Били те синетитични, органични или други - нито дума. Значи - без значение. Важното - добавки.  Хммм   Това ли е класата на Казънс или преводачът се е уморил ? :)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:Ами B12?
« Отговор #51 -: 30-03-2011, 15:04:56 »

Има нещо гнило в цялата работа :) ако човек яде от изпражненията си няма да страда от недостиг на В12 ... не бях чувал подобна глупост :)
Активен

Лейла

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313
Re:Ами B12?
« Отговор #52 -: 30-03-2011, 15:29:37 »

Статията е в твой стил бате Бино.
Или животонски продукти или добавки за да си го набавим.
Не виждам да е препоръчал екстракта от екскременти, а го е дал като пример.
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Ами B12?
« Отговор #53 -: 30-03-2011, 15:34:44 »

Има нещо гнило в цялата работа :) ако човек яде от изпражненията си няма да страда от недостиг на В12 ... не бях чувал подобна глупост :)
Ами не е глупост.
Това, че ти не си го чувал, не значи, че е глупост.
Има си даже и изследвания.

Лейла, така е тук.
Уважава се класата на други имена.
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Ами B12?
« Отговор #54 -: 30-03-2011, 15:34:55 »

Ако ядете салатките си с малко пръст няма да имате недостиг на Б12. Аз дори не си изплаквам слън.поници, които са расли в пръст. Най-важно е състоянието на полезната микрофлора.
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Ами B12?
« Отговор #55 -: 30-03-2011, 15:37:36 »

Всъщност състоянието на витамина може да се провери с кръвни изследвания. Най-обикновени.
Ще поемаме Б12 от пръстта, ако го има там.

И е важно също така дали го усвояваме, не само дали го поемаме.
« Последна редакция: 30-03-2011, 15:39:23 от Вери »
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Ами B12?
« Отговор #56 -: 30-03-2011, 15:51:34 »

Вери, нали усвояването зависи от състоянието на полезната микрофлора в червата?
Иначе аз съм се снабдила с органична пръст от сигурно място. ;D
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Ами B12?
« Отговор #57 -: 30-03-2011, 16:04:57 »

Важна е полезната микрофлора, но тя не може да се разглежда самостоятелно, когато става въпрос за усвояване. Има редица други фактори, които определят степента и качеството на усвояването. Преди всичко е хубаво да се обърне внимание на храносмилателната система: дъвчене и химичен процес (ензими, солна киселина).
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:Ами B12?
« Отговор #58 -: 30-03-2011, 22:10:13 »

Вери , да не стане мита за В12 ,като този за Иисус Христос :)) Какви са реалните симптоми, по които се узнава за липсата му ?
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Ами B12?
« Отговор #59 -: 31-03-2011, 04:56:34 »

Най-често съм чувала за губене на паметта и дезориентация.

Но ето още какво пише тук:
http://www.essortment.com/peculiar-symptoms-even-borderline-vitamin-b12-deficiency-48485.html

Мита за Исус Христос не го знам, така че нямам мнение.  :D
Активен
 

Страницата е създадена за 0.072 секунди с 22 запитвания.