Здравейте пак ! Вече трети ден карам без глутен и да ви кажа, не е зле. Може би ще ме откажете и от глутенсъдържащите житни. Успешно заместих хляба, който беше една от малкото преминали термична обработка храни в менюто ми. Просто си сварих елда. Досега я бях ял само покълнала. Ще гледам да ям и ориз и картофи, че хич не ми се отслабва пак..... и като го споменах, почти не ми стават панталоните от миналото лято. Не съм се мерил от един месец, така че може да се окаже, че съм качил още някое и друго килце. Това на този етап ме радва. Все пак почти нямам сланина и се чувствам достатъчно подвижен. Ако започне да ми тежи, тогава ще му мисля.
Ето вчерашното ми меню:
Сутринта- смути от прясно набрана коприва, банан, мед и мака. Между другото разрбах едно нещо - коприва и спирулина наведнъж в смути е голяма гадост. Миризмите им хич не си отиват.
След около 2 часа - протеиново смути от накиснати чиа и лен,конопен протеин, спирулина. Лена го мия през цедка.
На обяд - сварена елда подправена със зехтин, червен лют пипер, копър, магданоз, сол. Стана нещо като манджа и не беше зле. Хубавото е, че става набързо. Половината от елдата ми остана и днес ще вечерям същото.
Следобед- ябълка
Вечерта се спретнах чуден таратор с див чесън. Май го докарах повече от литър и сериозно преядох, ама много ми се овкуси, един такъв гъст и пресния див чесън, че и краставицата се уцели хрупкава, направо...