Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 6   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Пъдпъдъчи яйца във Варна.  (Прочетена 54604 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #40 -: 23-01-2012, 16:12:09 »

Явно е субективен въпрос, понеже почти не познавам хора които не го говорят(тук включвам и пенсионери) А и не казвам, че много хора не говорят руски (напротив), казвам, че английския е по-универсален, защото включва младото поколение и руско-говорящите, които покрай интернет, работа и т.н са го научили в движение. Но пак подчертавам...субективна работа, затова най-добре си е на български   Afro

А и какво ще рече "всички сме го учили" От доста време не се учи вече  мъдър
« Последна редакция: 23-01-2012, 16:24:17 от Theodora » Активен

Psychonaut
hdeshev
Христо Дeшeв
Global Moderator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 842


Един ученик на пътя...


WWW
« Отговор #41 -: 23-01-2012, 18:38:23 »

...
А и като цяло мисля, че в момента английския е много по-универсален език, защото го говорят и млади и стари и всякакви.
...

Помня сцена от един български филм, където млад левент се опитваше да впечатли едно момиче като й каза, че пишел писма на Елвис. И тя го пита:

 - Така ли? И на какъв език му пишеш на Елвис?
 - Как какъв? На руски! Нали е интернационален.

Отдавна съм забравил кой беше филма, но това ми се е отпечатало.  ухилен

Ако попаднете в небрано руско лозе, ползвайте Google Translate. Моят руски е трагичен, но разбирам повечето неща като са написани пред мен. Тези, които не разбирам ги гледам в Google Translate - справя се перфектно.
Активен

Time waits for no slave!
-- Napalm Death
Flatline
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 131


« Отговор #42 -: 23-01-2012, 20:14:32 »

Пъдпъдъчите яйца съдържат 5 пъти повече желязо, по 2-3 пъти повече от витамините А, Б1,Б2 и Б12 и за капак- почти изцяло добър холестерол.
Активен
shaman
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 5


« Отговор #43 -: 23-01-2012, 21:14:16 »


Тези яйца имат и едно друго приложение, за което ще пиша допълнително. Инфо на български за това няма.     това е най-мощният имуностимулатор въобще! (Цери и от най-страшни болести.) Употребяват се по друг начин обаче.


Докато чакаме да разберем, как се използват като имуностимулатор, или поне линк, намерих нещо интересно за черупките. Статията съм я превел с Google преводач, почти без последващи корекции.

Лечебни свойства на черупката

Изследванията на лекари доказаха, че черупките на пъдпъдъчи яйца, се състоят от 90% калциев карбонат, лесно смилаема и в допълнение съдържа всички необходими минерали в тялото, включително мед, флуор, сяра, силиций, цинк и други (27 елемента). Съставът на черупката на пъдпъдъчи яйца поразително съвпада със състава на човешки кости и зъби.

Нарушаването на калциевия метаболизъм се придружава от анемия, астма, простудни заболявания, алергии, херпес по устните, намалена устойчивост на радиация, инфекциозни заболявания.

Въвеждането в яденето на  смачкани черупки от пъдпъдъчи яйца, е доказала своята висока терапевтична дейност, както и липса на противопоказания, няма странични ефекти, включително и бактериално замърсяване.

Черупката на пъдпъдъчи яйца е особено полезно за малки деца, тъй като в тялото им процесите на образуване на костна тъкан са най-интензивни и изискват безпрепятственото влизане калций. В пъдпъдъчи яйца се съдържат голям брой микроелементи, полезни за развитието на мозъка, така че бебето да расте подвижно и  интелигентно. При деца и възрастни използването черупколечение има положителен ефект при чупливи нокти и коса, кървене от венците, запек, раздразнителност, безсъние, сенна хрема, астма, копривна треска, безплодие, импотентност, анемия, а също така допринася за бързо втвърдяване при фрактури на костите.

Профилактично два пъти годишно, черупколечението е полезни за възрастни с цел предотвратяване на заболявания на гръбначния стълб, зъбен кариес, полиартрит, алопеция, кръвното налягане, остеоартрит в напреднала възраст, както и всички видове екзема. Черупката е много добро средство за отстраняване от организма и предотвратява натрупването на радионуклиди в костния мозък на стронций-90.

Калцият от обвивката на пъдпъдъчи яйца може да се получава директно. В тенджера със студена вода, изсипете черупките без ципата и се вари 5 минути. Изхвърлете водата и изплакнете. Отново напълнете с вода и  варете в продължение на 5 минути – изхвърлете водата, изплакнете и залейте с ябълков оцет в който, да престоят в продължение на 24 часа. Излейте оцета, изплакнете и изсушете черупката, без да се излага на слънчева светлина. През зимата е удобно на парното. Смила се на прах в кафемелачка, за предпочитане два пъти.
Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #44 -: 24-01-2012, 09:54:16 »

Горе-долу какво количество черупки се препоръчва на ден? Аз ям по горе-долу половин чаена лъжичка, но не знам дали е ок...
Активен

Psychonaut
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3934


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #45 -: 24-01-2012, 10:08:10 »

Никой не може да ти каже. Защото никой не може да знае колко потребяваш. Зависи от извънредно много фактори. Освен с тестове да ходиш да го установиш в лаборраторията.. Ама и тогава ще е ден за ден, трябва да си направиш месечен профил, че да се ориентираш.
 ( така изследват захарта , сърцето - наблюдават ги за дълъг период от време )

Дори да имаш сестра близначка, която се храни и  живее досущ като теб , обаче изпива по 7 кафенца ИЛИ не спортува - ще има различна потребност от калций.
Но все пак се надяваме ,че като органичен продукт не би трябвало да се стига до предозиране и организмът "ще си вземе неговото" .
« Последна редакция: 24-01-2012, 10:18:04 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #46 -: 24-01-2012, 13:57:20 »

A какви са симптомите на предозиране?  ама че съм
Активен

Psychonaut
mak
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 29


« Отговор #47 -: 24-01-2012, 17:50:36 »

Калцият от обвивката на пъдпъдъчи яйца може да се получава директно. В тенджера със студена вода, изсипете черупките без ципата и се вари 5 минути. Изхвърлете водата и изплакнете. Отново напълнете с вода и  варете в продължение на 5 минути – изхвърлете водата, изплакнете и залейте с ябълков оцет в който, да престоят в продължение на 24 часа. Излейте оцета, изплакнете и изсушете черупката, без да се излага на слънчева светлина. През зимата е удобно на парното. Смила се на прах в кафемелачка, за предпочитане два пъти.


Много интересно. Дали е възможно вместо ябълков оцет да се залеят със сок от лимон. И с каква цел трябва да се варят?
Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #48 -: 24-01-2012, 18:15:58 »

Aз с лимон ги заливам, а врялата вода е за дезинфекция (поне при мен )...все пак знаем от къде излизат  ухилен
Активен

Psychonaut
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3934


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #49 -: 25-01-2012, 09:20:59 »

Да те осветля любезно и по този въпрос, Теодорче, - за " излизането " на яйцата. Smiley
Анатомично така е организирано всичко,( не съм виновен  аз  Smiley ) , че при снасянето влагалището на птицата  излиза напред като покрива  "задния проход" ( откъдето излизат другите неща ) . Така самият процес на снасяне е абсолютно стерилен!  Яйцето пада чисто в клетката ( която е с наклонен под) и се търкулва  и излиза от нея. Ако се случи междувременно птицата да го настъпи с мръсен крак - от там всъщност идва зацапването. Също и ако, търкаляйки се , срещне нещо по пътя си Smiley
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #50 -: 25-01-2012, 09:46:52 »

При всички положения си трябва стерилизация   bleh
Активен

Psychonaut
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3934


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #51 -: 25-01-2012, 14:26:44 »

Да, стерилизацията ще ти достави един прекрасен неорганичен калций, който си е бил органичен преди изваряването.  bleh
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #52 -: 25-01-2012, 15:49:05 »

Добре де, искаш да ми кажеш, че ти си ги ядеш директно...  олееее, амиии....
Активен

Psychonaut
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3934


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #53 -: 25-01-2012, 16:33:53 »

Е аз още докато са цели ги измивам добре с вода. Не твърдя , че така е най-добре. Спиртът също е вариант.
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
malina
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 267



« Отговор #54 -: 25-01-2012, 17:47:42 »

подръж ги в съд с вода с малко белина-нищо няма да му стане на калция
Активен
Svetlio
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1133



WWW
« Отговор #55 -: 25-01-2012, 17:55:34 »

Ами тя Теодорка си има ММС, така че, просто активирай 5-6 капки в 200-300мл. вода и потопи яйцата за няколко минути. Ще имаш най-дезинфекзираните яйца на планетата.  bleh ам-ам
Активен
Theodora
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 992



« Отговор #56 -: 26-01-2012, 11:07:29 »

Svetlio, точно това направих вчера  ухилен
Активен

Psychonaut
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3934


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #57 -: 26-01-2012, 11:10:01 »

Добре. Оригинално. Съгласен съм. И аз ще мина на този вариант.
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
mak
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 29


« Отговор #58 -: 27-01-2012, 18:41:15 »

Благодаря за отговорите. И аз така ще правя  Smiley
Активен
sabinka
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 37



« Отговор #59 -: 27-01-2012, 22:00:09 »

Аз вече си поръчах. Smiley Сега ги чакам с нетърпение. Мисля да си направя и майонеза. И тъй като досега съм си правила само бадемова майоназа,някой правил ли си е майонеза от тези яйца? Да Ви кажа, срам не срам ще си призная, че никога в живота си не съм правила майонеза от яйца. Рядко съм купувала готова, а домашна само леля ми е правила.  Някой може ли да даде рецепта?
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 6   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: