Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 4 [5] 6   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Пъдпъдъчи яйца във Варна.  (Прочетена 54098 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
xITSOx
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 84



WWW
« Отговор #80 -: 03-01-2013, 21:52:18 »

Благодаря ви за съветите  flowers2
Активен

Total Liberation
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3922


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #81 -: 10-11-2013, 08:55:53 »

Оформи се втори вариант за консумацията на яйцата. Да се ядат само жълтъците! И без това ползата от тях е в жълтъка. Това важи особено за хора, които консумират млечни и месни продукти. (Като при моя синковец, който поема солидно количество кисело мляко. И в този случай  яйчният  белтък само ще влошава нещата - ще ДОподкиселява и ще товари  отделителната система) 
Други бонуси:
1. Тези , които досега са се мъчили да ги дават на децата си и не са успявали, вече няма да имат никакъв проблем, защото без белтъка яйцето има съвсем различен вкус! Няма я блудкавостта , а с добавен малко медец и  добре разбъркани могат да минат даже за лакомство!    мммм Пробвайте.
2. По този начин вече могат да се добавят и към друг хранителен продукт. Докато когато са с белтъка  е добре да се приемат разделно, че иначе почват да се обаждат валдхорни от посока  стомаха, заради смесването им с въглехидрати например.. 
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
shofilev
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #82 -: 10-11-2013, 13:40:29 »

Досега аз съм ги консумирал само така: правя си едно обикновено кафе, чакам го да се поохлади (докъм 40 градуса), след това чуквам няколко пъдпъдъчи яйца в пасатора, наливам вътре кафето и пасирам. Става страхотно. После нямам никакви проблеми с храносмилането. 
Трябва да призная, че отдавна не съм ползвал пъдпъдъчи яйца, защото тези от магазина не искам да ги купувам, а други не ми попадат под ръка.
Активен
feliks
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 121


« Отговор #83 -: 01-12-2013, 20:16:18 »

бате Бино, интересно ми е какво кисело мляко консумира чедото ти.
Иначе от суровия яйчен жълтък можеш да му правиш страхотни шейкове, както и той сам да си прави ако е голям.
На тебе мнението за меда е добро ? Да?
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3922


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #84 -: 01-12-2013, 21:06:08 »

Феликс, какво друго освен домашно, подквасено. Но правим сериозни опити да го отучваме вече, стига му толкова.
За меда? Няма причина да имам лошо мнение. Да не би да са открили нещо и за него?  олееее, амиии....
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
feliks
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 121


« Отговор #85 -: 01-12-2013, 22:10:39 »

Не не ;д Със здраве !
Активен
Пътуващо тяло
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7



« Отговор #86 -: 05-12-2013, 10:42:36 »

Вече аз и едно приятелско семейство ставаме редовни клиенти за яйчицата мммм Благодаря ти бате Бино, казах му, че от теб съм научил, тук в нета, той се сети веднага намигам
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3922


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #87 -: 07-12-2013, 13:50:25 »

Аа, моля.  Но аз в случая заслуги нямам  изчервен А
 Иначе, то оставаше и да не се сети  , нали повече от две години все от него вземам най-редовно Smiley
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Пътуващо тяло
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7



« Отговор #88 -: 09-12-2013, 22:54:52 »

Е, как да нямаш заслуги... имаш! Да, той каза, че си редовен клиент от години Smiley Още две приятелски семейства се записаха в списъка на редовно употребяващи  намигам Ще му кажа, ако вземе да не остава, след като намеря още хора, поне на теб да ти заделва, че ще ми е съвестно  Grin Grin Grin Благодарности бате...
Активен
neff
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« Отговор #89 -: 27-02-2014, 13:04:33 »

Благодаря много за хубавото инфо за яйчицата, както и за контакта с Петър. Донесе ми ги сутрешно снесени и по обяд вкъщи!

Активен
zinaida
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 200



« Отговор #90 -: 11-09-2014, 10:03:27 »

Благодарение на хубавата тема и аз вече няколко месеца си поръчвам яйца от Пътър  благодаря
Та въпросът ми е към по-дълго употребявалите яйца (може би Бате Бино ..? ) , досега не съм имала проблем с яйцата, но сутринта в едното от тях имаше червен цвят (естествено го изхвърлих, за съжаление , заедно с останалите яйце , които бях чукнала в чашката) , а дргуо едно беше много меко на пипане (сякаш цялата черупка беше начупена , а външно не личеше....)  И него разбира се изхвърлих, но въпросът ми е : случвало ли се е при вас? Притеснително ли е? Ако яйцата са леко чукнати (напоследък поне 30 % от тези които получавам са такива) могат ли да будат коснумирани сурови, или е по-безопасно да ги сготвя (колкото и да не ми се иска ) ?
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3922


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #91 -: 11-09-2014, 10:57:05 »

При мен никога не е имало червен или друг "неподходящ" цвят, Зинаида. Обаче точно преди малко се видях с Петьо и той ми каза, че това било съвсем нормално за най-младите пилета - докато влезели "във форма" Smiley
Аз лично не се боя от чукната или мека черупка - знаеш, тези яйца имат много здрава ципа и щом не е потекла, значи си е здрава и си върши работата. ( Но нямам право да забраня  и на другите да не се страхуват .. амии... знам ли ухилен)  
« Последна редакция: 11-09-2014, 11:32:27 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
zinaida
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 200



« Отговор #92 -: 25-09-2014, 20:00:28 »

След като надлежно се информирах по отношение на   физиологията и анатомията животинките и на яйцата съм  спокойна.
Препоръчала съм Петър на всичките си познати, да е жив и здрав и той , и пъдпъдъчетата му , за да ги консумираме още дълго време  благодаря
Още веднъж, благодаря за темата и за координатите с Петър  fluretaa
Активен
zinaida
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 200



« Отговор #93 -: 14-11-2014, 20:07:52 »

Мдааа , и от темата и от яйцата съм много доволна...
И сега на дневен ред ми възниква следващ въпрос:
всяка сутрин цялото домочадие консумираме по 4 сурови жълтъка ( нашите с мъж ми -така направо, а на детето -смесвам с 1 ч.л суров сусамов тахан и 1 ч.л мед) , но пък оставят ежедневно по 12 белтъка, които си събирам в съдинки в хладилника и така 2-3 дни, докато уж чакам да измисля какво да ги правя. И когато нищо не измисля ( с тежест в сърцето) , ги изхвърлям...
Та идея имате ли -разбира се за нещо по-възможност полезно, което може да се прави с голямото количество белтъци.
( аз се сещам за няколко варианти , които обаче не минават в графата здравословни : омлет, целувки, някакви курабии ( сладки или солени).
Бях чела някъде , че белтъците сваляли висока температура , например....
Та ще се радвам на всякакви идеи, защото прахосваме голямо количество белтък, което ми терзае  мммм
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3922


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #94 -: 15-11-2014, 11:42:43 »

Опитайте да влезете в симбиоза с регионални бодибилдъри  , които да ги изкупуват. намигам Те, напротив, се интересуват само от белтъка и ако имат поне две гънки и половина , ще трябва да вдянат , че това им е далеч по-добър вариант, отколкото месото и протеините в кутии.
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
zinaida
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 200



« Отговор #95 -: 15-11-2014, 13:01:31 »

хе хе ,това е идейно , но при мен неизпълнимо .. 
Последно , въпрос към всички консумиращи сурови яйца -ядете ли белтъците или ги хвърляте?
Активен
feliks
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 121


« Отговор #96 -: 15-11-2014, 13:07:18 »

Опитайте да влезете в симбиоза с регионални бодибилдъри  , които да ги изкупуват. намигам Те, напротив, се интересуват само от белтъка и ако имат поне две гънки и половина , ще трябва да вдянат , че това им е далеч по-добър вариант, отколкото месото и протеините в кутии.

Oo da, dalech po-dobre! Na vsichkoto otgore az sum chuval mnogo seriozni informacii che vsichko v tezi proteini na prah e bokluk... pravi se nqkakva kontrabanda razni raboti i gi buhat s vsichko drugo no ne i s beltuchini.. Golemi menteta..

Az osven na qichnite jultuci sum golqm fen i na qichnite beltuci.
Активен
grow
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 519



« Отговор #97 -: 15-11-2014, 21:16:30 »

хе хе ,това е идейно , но при мен неизпълнимо ..  
Последно , въпрос към всички консумиращи сурови яйца -ядете ли белтъците или ги хвърляте?

   Не ги хвърляй белтъците, ценни са, направи един кекс с тях да хапнат децата, ще се зарадват, овкуси ги по избор.

Опитайте да влезете в симбиоза с регионални бодибилдъри  , които да ги изкупуват. намигам Те, напротив, се интересуват само от белтъка и ако имат поне две гънки и половина , ще трябва да вдянат , че това им е далеч по-добър вариант, отколкото месото и протеините в кутии.

   Месото е тежко за храносмилане сякаш, мнозина прибягват към готовите на прах добавки, познавам хора спортуващи, не обичат и не могат да приемат храна в количества и това с добавките им е единствена алтернатива.
Наскоро правих разбивка по молба на един познат, купил си протеин на прах, продали му го за 100% протеин Smiley
Такова чудо първо няма, но равносметката беше следната:
от около 2.2кг прах =  около 70% белтъчини(около 1.7кг белтък) , около 13% въгрехидрат и около 9.7% мазнини, и остатъка пълнеж.

    Съпоставен тоя прах за около 65лв с 10 кори яйца(белтъците в 300 яйца) за около 65лв, сметката показва, че в яйчните белтъци има около 1-1.1кг белтъчини към 1.7кг в кутията с прах.
Има няма 5-600гр. разлика, това за спортуващ е от значение, ще искара има няма седмица по-дълго с кутията, но качеството на яйчния белтък не е за пренебрегване, плюс това в целите яйца има още повече белтъчини отколкото само в белтъка.

   Друг е въпроса че повечето продукти на пазара в кутии не са това за което ги продават, продават изолати  с 60-70-80% съдържание на белтък, какъв изолат е това Smiley


« Последна редакция: 15-11-2014, 21:21:12 от grow » Активен

If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
zinaida
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 200



« Отговор #98 -: 17-11-2014, 19:15:40 »

хе хе ,това е идейно , но при мен неизпълнимо ..  
Последно , въпрос към всички консумиращи сурови яйца -ядете ли белтъците или ги хвърляте?

   Не ги хвърляй белтъците, ценни са, направи един кекс с тях да хапнат децата, ще се зарадват, овкуси ги по избор.



Е то един ден кекс, втори ден кекс , ама всеки ден кекс -ще се обезсмисли пребиваването ми във форума   ам-ам
Шегувам се , по-скоро исках да споделите в крайна сметка има ли единно мнение ( на списващите тук) е ли по-ценно да се ядат само жълтъците или все пак: най-добре цялото яйце....?
Активен
grow
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 519



« Отговор #99 -: 18-11-2014, 14:36:54 »

Ааа кекс 1ж в месеца, не повече! Smiley
Единодушно мнение незнам дали има, или е правилно да има. Ако искаш да запазиш етикета, можеш съзнателно да се лишиш от конкретни продукти, все пак има достатъчно разнообразие на такива които могат да се консумират в сурово състояние за да балансираш. Аз лично не бих се лишавал от белтъка конкретно, макар че на няколко месеца въртя съотношението белтък-жълтък от цяло яйце, имам периоди и в които само белтъка присъства в менюто, но само и единствено жълтък не съм вкарвал за дълъг период. Всяко едно по отделно има хранителна ст-ст, а в комбинация са най-добре.
Активен

If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
Страници: 1 2 3 4 [5] 6   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: