Хубаво е, че тази мисъл си я извел така да се вижда алармиращо отдалече като заглавие. Но струва ми се, че сама по себе си не е нещо неизвестно. Разбира се, че ако някой реши да предприеме този метод, ще (или поне би трябвало, надявам се, че ще) се информира подобаващо. Но дори да е изчел информацията само бегло, пак едва ли ще му убегне същото предупреждение. То се знае, че гладуване най-добре понася на (поне сравнително) изчистен организъм, с максимално плавно преминаване; че ако човек няма опит с това, по-добре да залага на еднодневни ежеседмични гладувания в рамките на седмици наред. И също, че води до скоростно отделяне на токсини, които трябва да се подпомагат по всевъзможни начини скоростно да се изведат от организма, иначе човек сам себе си натравя.
Като че ли ти знаеш всичко това на теория, но ти е убегнало този път да се съобразиш. Споделяш, че:
- Години наред се храня нездравословно
- пия много хапчета
- Всичко това е затлачило организма ми
Това са поне 3 противопоказания за начало. Също в един пост спомена, че при подготовката ти за плавно преминаване с плодове и зеленчуци си се натъкнал на нонстоп главоболие и избиване на пъпки. Според мен това е ясен признак, по който човек да прецени, че още му е рано.
Може би визираше мен като един от хората, които са започнали на своя глава. И сигурно отстрани така изглежда, така че благодаря за загрижеността! Но всъщност карам четвърти месец на 100-те процента сурова растителна храна, бях изкарала седмица преди това само на плодове и зеленчуци, после няколко само на плодове, така че няколкото ми дни на чай се получиха съвсем естествено и приятно.