Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: И кълнове за всички ще има...  (Прочетена 22655 пъти)

silversmith

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 54
Re:И кълнове за всички ще има...
« Отговор #40 -: 11-08-2009, 19:14:44 »

Заинтересуваха ме тези машини за кълнове-мисля да си поръчам една.Аз съм от Търново -може да се каже че сме съседи :)-ако имаш готови веднага мога да взема -ти ще кажеш как да се разберем -аз съм на линия :)
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Активен

Bella

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 100
« Отговор #42 -: 12-02-2010, 09:14:56 »

Вери, благодаря за статията! :D
Активен

катеринка

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
« Отговор #43 -: 12-02-2010, 13:45:31 »

NewAge,това е раят на земята,дето се казва.Просто нямам думи.Имам две села,където мога да живея - едно в полето и едно в балкана,но си мисля,че децата и ние толкова сме заклещени от големия град,че не можем да мръднем.Децата учат,ходят на уроци и спортове,ние работим,как го направи това?Или нищо от това ,което правим не ни е нужно?!Шапка ти свалям!
Активен

NewAge

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
Еволюция на съзнанието
« Отговор #44 -: 27-01-2011, 23:51:42 »

Здравейте отново  :flowers2:

Отдавна съм разбрал, че за да постигне ВЪНШНО освобождение, човек трябва първо вътрешно да се освободи. Това е причината много хора да идват, казват - ах колко е хубаво, заричат се да живеят така, после се връщат в града и толкоз. Нямат вътрешната свобода да направят крачката.

Във връзка с това ви препоръчвам един чудесен български филм, който излезе наскоро: http://ludmil.multiply.com/reviews/item/11
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #45 -: 07-02-2011, 13:16:55 »

:kisss:Емчо, баба...вие не се ли умножихте...
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

NewAge

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
И градинки за всички ще има...
« Отговор #46 -: 22-02-2011, 11:18:04 »

Във връзка с темата искам да кажа, че в непосредствена близост до нас има три къщи закупени от приятел, който търси хора, които да се заселят и евентуално да живеят там. Държа да кажа, че къщите са солидни, тухлени, двуетажни, необзаведени, без баня. Над двете къщи започва гора. Към тях има овощни градини, лозе. Той е готов да инвестира средства за ремонт и построяване на сервизни помещения. Колкото до района, няма смисъл да ви казвам, мястото е изключително - ливади със заснежени върхове в далечината, зелени хълмове с древна история, дефилета, зелени хълмове, борови горил, липова гора и т.н. - всичко това на 5-10 минути от дома.
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #47 -: 22-02-2011, 13:17:20 »

:kisss: :Content_14:Браво!И аз търся, но по към голямото село...
Браво на юначето...то йощ не е ли станал ботко  :surpris_23:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

NewAge

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
И къщички за всички ще има...
« Отговор #48 -: 21-12-2011, 23:51:13 »

Гледам няма още мераци да живеят около нас...
Активен

Morgana

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15
  • We look,but never we'll see?
« Отговор #49 -: 03-01-2012, 19:53:25 »

Уважаеми Людмил и скъпи съфорумци,защо всички пренебрегвате най-опасното в тази ситуация-липсата на ваксини?А вие знаете ли ,че болести като детски паралич и морбили са напълно изкоренени в западния свят ,защото децата навсякъде се ваксинират абсолютно задължително?Знаете ли ,че имунизационен картон се иска абсолютно навсякъде-в училище,университет,при работа  в България и Чужбина?В никакъв случай не искам да натрапвам мнението си ,но не бива с лека ръка да се пренебрегват постиженията на цивилизацията.Все пак в общество живеем ,не в джунглата.
 Малко ми е трудно да повярвам как 100 лева стигат за домаксинство от 3-ма за седмица или колкото беше казал.Та то една тениска струва 50 лева вече :o,а това дете  скоро ще постъпи в училище...
Както и да е,не искам да съм рязка,защото и аз имам ужасни спомени от детската градина.Въпреки че постъпих там на четири ,първата година всеки ден съм плакала ,когато са ме оставяли.Буквално ми се преобръща стомаха като минавам от там-как е възможно почти след петнайсет години да тая подобна ненавист към това място?! :surpris_25:Ако имам възможността и аз не бих си пращала детето на детска градина поне до пит години.Но това само бъдещето може да покаже... :surpris_25:
Активен

Dess

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90
« Отговор #50 -: 03-01-2012, 21:07:45 »

......А вие знаете ли ,че болести като детски паралич и морбили са напълно изкоренени в западния свят ,защото децата навсякъде се ваксинират абсолютно задължително?....

Това изказване ми прилича на: „ А вие знаете ли, че Дядо Коледа съществува!„

[/quote]

Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #51 -: 03-01-2012, 21:38:42 »

Моргана просто не е запозната, затова така говори. Не  го прави с някаква зла умисъл.
Моргана , ако имаш вече желязно становище по темата , не си го променяй. Ако искаш обаче да разбереш как наистина стоят нещата, попрочети все пак поне мъничко (където трябва :) )

Ето тук нашия съфорумец  е събрал огромен материал по темата :
http://download.vaksinite.info/

Ако не е достатъчно ( :) ) , тук в това сайтче има едно разделче с 80 статийки по въпроса:
http://www.ivanstamenov.com/tag/vaccines/

Всички материали са превод  на научни статии  "от западния свят" !.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Morgana

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #52 -: 03-01-2012, 22:05:31 »

Е, не ми се сърдете за това с ваксините. ;)Човек не трябва да има желязно становище по никой въпрос ,защото истината се променя.Факт е обаче,че цивилизацията освен затъпяващи филми,упойващи вещества и замърсен  въздух ни предлага и някои позитиви.Човешкият живот никога не е бил по-дълъг и по-улеснен.Не казвам по-смислен,защото за да бъде смислен, човек трябва сам да си помогне.
Аз също съм против ваксините за грип.Щамовете се променят,гаранции няма,абе съмнителна работа.Слагали са ми обаче и явно някак си съм оцеляла.
Филмите ще ги изгледам с информативна цел.Разбирам ви гледната точка ,но и тя е малко крайна ,не мислите ли?В крайна сметка всеки може да направи филм за това как едва ли не правителството ни трови с химикали за развлечение.Защото има страни където има недостиг на ваксини именно за морбили и смъртността на децата е ужасно висока.Знам,че ще ми кажете ,че когато имунната система на човек е висока и мислите са позитивни и СПИН ще може да пребори,но я си помислете колко хора имат толкова силна имунна система?Дори суровоядството не е гаранция ,защото някои живеят под силно стресово напрежение и защитите на организма се скапват...
Активен

Vik

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 63
« Отговор #53 -: 04-01-2012, 11:11:56 »

Morgana, а Вие знаете ли само част от фактите
само два ще Ви дам

преди въвеждането на масовите ваксинации човечеството не е познавало автоимунните заболявания, алергиите и прочие

ваксината за детски паралич т.нар полиомиелит доказано разболява иначе здрави деца и ги превръща буквално в зеленчук  едно на 3000  "имунизирани" !!!!!

само ще попитам - ще играете ли на тото  с живота на детето си ?????

Ваксините не дават абсолютно никаква гаранция, че няма да се разболеете от това с/у което е !! НИКАКВА ГАРАНЦИЯ - даже напротив
за сметка на това гарантирано нанася непоправими последици в дългосрочен план на организма !!

спирам до тук
материали по темата бол
като има очи и ум ще разбере - другите - зомбита !

p.s.

ако някой си въобразява, че съвременната фармация респ.медицина има за цел да излекува човека  дълбоко се лъже и заблуждава !!!
Фармацията има единствена цел да прави човека все по зависим от нея - без да го убива да го държи вечен клиент !!!!
пълен наивник е всеки, който си мисли нещо друго !!!

И докато това е най-могъщата и богата индустрия в света -  ще промиват мозъци по всякакъв начин и ще убеждават в тяхното си !!!
« Последна редакция: 04-01-2012, 11:30:24 от Vik »
Активен

Morgana

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #54 -: 04-01-2012, 11:48:21 »

Вик ,ти шегуваш ли се ?!
От историческа гледна точка, алергията е била позната още от древността и е описана в много съчинения, както под формата на анекдоти между Кралете, така и в древните китайски и гръцки трактати по медицина. Така например, Maimonides, еврейски философ в Cordoba и личен лекар на султан Saladin II, през 12-ти век e писал "Трактати за астмата". Тези трудове описват множество алергични заболявания и дават съвети, някои от които продължават да бъдат приложими и днес.

И да ,сигурно автоимунните заболявания не са ги наричали автоимунни.
Предпочитам да гледам фактите ,а не само статии ,надраскани от хора, вечно търсещи виновни за лошото си положение.Имам алергия-ми да,ваксината за детски паралич ,дето са ми я били на 2 години, сигурно е виновна. ???
Аз съм последния човек ,който ще става пропагандатор на ваксините.На мен също ми липсва тази за туберколоза и сигурно ще си я напрвя чак другата година.Обаче осъзнавам ,че е важна ,че е спасила много животи.Разбира се,че гаранции в крайна сметка няма .
Едно обаче ме притеснява-защо приемате всичко в нета,относно разни конспирации ,за последна истанция на истината?То за всичко има хиляди статии за-и против,ако човек се забие само в едната страна, тогава се зомбира. Една приятелка дори ми четеше ,как в някакъв си сайт описвали рок-музиката като зомбираща и сатанинска. :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:Е ,с какво тази глупост е по-различна от тази за ваксините и автоимунните заболявания?
Активен

Morgana

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #55 -: 04-01-2012, 11:55:26 »

Извинявам се за правописната грешка от бързане,пише се туберкулоза. :fluretaa:
Вик,сега видях послеписа ти и съм съгласна ,че една част от фармацията няма за цел да лекува,че медицината е много повече бизнес,отколкото грижа за болния. :'(
Активен

Vik

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #56 -: 04-01-2012, 13:16:10 »

Morgana,
няма да влизам в спор с теб или да те убеждавам
Всеки си има глава на раменете в повечето случаи да му тежи или друг да му слага мисли в нея

и може би останала свободна воля, която с тези темпове на ваксинации скоро няма да съществува !!!

Сложи си ваксина за туберкулоза даже побързай, че е на промоция,  но си сложи и някой лев настрани за  след няколко години за диализа да имаш щот тази е една от най агресивните ваксини  !!

може и тази за рак на матката да сложиш - тя пък ще ти докара гарантирано това с/у уж което е !!!

абе въобще - здравето си е твое троши си го на воля :)

Активен

Vik

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #57 -: 05-01-2012, 17:32:37 »

Искам да се извиня на NewAge, че му зацапах темата
Но като видя да се споменават ваксини, еле пък някой да ме укорява що не си слагам
падладявам меко казано
просто съвсем на скоро на познати детето след поредната доза полио едва е живо, и не се знае как ще е
въпреки че милион пъти им наливах в главите да не го правят, то не им говорех, филми статии и какво ли не
е на свършиха го
сега реват- що не те послушахме...
и на мен ми се реве
ама на !
затуй като видя ваксини и подскачам до небето

NewAge, прости ми отново

поздрави за всичко, което правиш
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #58 -: 05-01-2012, 19:58:59 »

Вик, ако прецениш, разкажи  по-подробно за този случай в темата за ваксините. Ще бъде доста повече от полза за други "невярващи" , отколкото да изгледат няколко филма. Защото ( както и Моргана ) могат да си кажат : " Абе всеки може да си направи някакви филми.. "  или че са " статии ,надраскани от хора, вечно търсещи виновни за лошото си положение" ... Нали трябвало факти ? Ами това , за което разказа би бил един достоен "факт" ..
" Хората са устроени така - те или обожествяват или отричат нещата , които не могат да разберат "  :)
« Последна редакция: 05-01-2012, 20:00:31 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vik

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #59 -: 06-01-2012, 09:04:00 »

Добро утро бате Бино
няма какво да разказвам подробно
случи се това, което се случва непрекъснато с десетки деца
Здрави прави и след ваксината  - зеленчук - за цял живот !!!

Нали преди време по нова тв подеха кампания, при Милен Цветков, Гала и прочие
колко родители се извървяха да разказват историите си - и какво
всичко си продължава !!!

А това със задължителното ваксиниране  си е чист геноцид - в най извратената му форма !

и с моите близки - колкото и да им говорех - полза никаква!
Като се обърне каруцата пътища много, нали ама е късно!!!

Много ме е яд,
но
просто нещата са така устроени - на едни съзнанието е отворено за знания и търсене на истината - на другите НЕ !
всеки си носи кръста !

Насила хубост не става и ум в глава не се налива !

:sorcerer - emotloader:  :sorcerer - emotloader:  :sorcerer - emotloader: :sorcerer - emotloader::sorcerer - emotloader::sorcerer - emotloader::sorcerer - emotloader::sorcerer - emotloader:
Честит Светъл празник - Богоявление на всички
Честито на именяците
много здраве и късмет им пожелавам  

« Последна редакция: 06-01-2012, 09:10:59 от Vik »
Активен

Страницата е създадена за 0.073 секунди с 23 запитвания.