Ето ме и мен!
Вече няма да ви изоставям за толкова дълго. Какво да ви кажа? Ритуали, режими, процедури, гимнастика, бягане, разходки, само сурова храна - всичко както си ми е реда! Както вече ви писах бях на семинара на Норбеков, но другия път ще ви разкажа по-подробно това което успях да запомня от лекциите. Вече ви споменах, че неможах да се концетрирам, заради недовършените служебни ангажименти тук във Варна и не изкарах докрай курса за огромно мое разочарование. След това, обаче бях на едно много красиво място на брега на морето. Тази почивка беше много приятна изненада за мен. Не бяхме я планирали, идеята възникна спонтанно, но се получи супер. Отдадох се на море, слънце, плуване, дълги разходки, медитация, спорт, много масажи, всякакви спа процедури, много любов и много позитивно мислене. Бях с любими хора. Гледах изгрева, гледах залеза, съзерцавах морето...изобщо на това място успях да се заредя с много положителна енергия. Последните месеци бях подложена на огромен стрес , но мисля че успях да преосмисля някои неща там и да събера сили за както се казва "новия сезон". Прочетох книгата на Александър Свияш "Здравето е в главата, а не в аптеката", която ми припомни доста неща. Не че нещо не го знаем, но тя е обобщение на всичко четено досега. Като се завърнах у дома си направих зимнина
Реших да си направя Гаспачо. Рецептата /малко съм я променила според моя вкус/ е:
1 кг домати
7-8 скилидки чесън ситно скълцани
1 глава лук, нарязан на ситно
1 краставица, нарязана на малки кубчета
1 пиперка, нарязана на малки кубчета
сока от 1 изцеден лимон
2 щипки кимион
4 люти чушки ситно скълцани без семките
черен пипер на вкус /повечко/
Начин на приготвяне
1. Доматите се обелват и се пасират.
2. Добавят се чесънът, лукът, краставиците, и чушката. Отново всичко се пасира, но така че да останат и малко парченца от тях.
3. После се слагат и лимоновия сок, кимиона, черния пипер.
Толкова ми хареса, а го бях забравила. За пръв път ядох такава сурова супичка като бяхме в Барселона по женски с мои приятелки преди три лета. Често се сещах за това, но все забравях да питам за рецептата. Като си я направих сега толкова много ми хареса, че реших да експериментирам. На другия ден пасирах повечко количество и го замразих във фризера. Не съм размразявала още , така че ще видим като му дойде времето как е на вкус и ще ви пиша.
Иначе днес и вчера съм на плодове. Малко разтоварване. Напоследък много не се вторачвам в кантара, което е адски нетипично за мен.