Много съм ядосана!
Не изкарах семинара. Съжалявам, че си дадох парите и че си загубих времето. Може и аз да съм лудата, ама не ми се вярва. Може да прозвучи гадничко, но смятам че фасилитатора не беше от тези които те грабват. Ами, представете си станах в 7 часа да оправя малкия, защото те с мъжа ми бяха с мен. В 8 часа се регистрирах, В 9 почна първата лекци. До 14.30 часа този човек говори само общи работи. Без да каже една конкретна тема, извод. Съгласете се, че това е са цели 6 часа в които чакаш и си казваш: "Айде, сега ще стане интересно. Айде, сега ще има някое интересно упражнение, диалог." Няма, братче. Даже нямаше някаква по-конкретна интродукция. Да вземе така да ни обясни защо са ни привлякли на този семинар. Какво ще ни помогне? Да не говорим , че нещо в организацията трябва да се промени. Не мисля, че от 8 сутринта до 22 часа вечерта е малко време. Ужасно много е даже. Че те студентските лекции не са толкова дълги, а тук сме да се забавляваме. На мен към обяд ужасно ми се приспа. То като лектора не може да те впечатли цели 6 часа и като се сетиш че още 3 дни трябва да го слушаш от 8 до 22 часа малко ти охладнява ентусиазма. Аз си мислех, че щом е толкова интензивен семинара и е с дълги лекции ще са се погрижили да не ни е скучно. Даже си мислех, че много бързо ще навлзем в материала. Семинара на Норбеков беше на много по-високо ниво. Ставахме рано за гимнастика на брека на морето, но пък лекциите бяха от 17 часа до 20.30 часа. Тука колкото и да си любознателен да стоиш 14 часа малко не ми се вързва. Няма човек, който четири дни да не се измори и да речем да проспи или пък просто не вниква в материала. И като три часа си блял някъде, къде е ползата,дори и другите десет да ги прослушаш качествено. Иначе като прочетох рекламата за семинара бях много впечатлена. Викам си нещо ново и полезно ще науча. Още едно момче излезе от семинара, но той пък стоя едва 30 -40 минути. Незнам тези, които останаха с какви впечатления са. Освен това ме подразни факта, че имаше един - двама, които се правеха на участници в семинара, а си бяха баш от организаторите. От тези участници на които им е много, ама много интерсно и много бързо напредват. И другото което ми се стори режисирано е как след първия час лектора ни даде думата който иска да каже защо и тук. Като станаха един-двама че като почнаха как веднага усетили, че са на най-правилното място на света. Как вече почувствали, че са се преоткрили. Като взеха да получават едни прозрения...Лелееее, то бива гевезелъци, ама чак пък толкоз. А иначе в рекламната брошура пише: Инсайт е за всеки който се интересува от себе си и иска да живее в хармония със себе си.По време на семинара се получават поредица от прозрения и осъзнавания за това как учасваме в живота си, за моделите според които живеем и за резултатите които произлизат от този начин на живот. В семинара се получават 150 бързо действащи и лесно приложими техники как да отстраним пречките по пътя към щасктието, успеха и любовта. Много ми е интересно да разбера другите как ще се чувстват и дали ще са успели нещо да научат полезно. Когато бях на семирана на Норбеков, ако помните бях споделила, че тръгнах с много голям психически товар, трудно се концентрирах и пак много повече неща научих. Като тръгвах оставих една сериозна задача да свършат колегите в офиса, защото си казах : То работата край няма, освен ако сама не си наложа.И тръгнах. Но на 6 тия ден като си включих за минута телефона и получих хиляди съобщнеия и обаждания спешно да се прибирам, понеже колегите така я бяха оплескали, че самата аз видях бая зор, докато оправя нещата. И въпреки това помня много неща. Макар, че самите организатори там признаха пък, че лектора който беше пратен от Русия за тези дни е сравнително млад и не е от тези които имат харизма и привличат много вниманието. То на мен ми се струва, че за да заковеш вниманието тярбав да си и малко ексцентричен, ако щеш. При Норбеков се ядосвах малко на това, че ни казваха как с едни упражнеия които правихме там ще започне да ни се чисти дроба и бъбреците и даже ни карака да си следим урината сутрин. Е,да де ама аз като знам тука във форума за какво чистене, гладуване става реч как да повярвам, че с някакво размърдване ще имам ефект.После да ви кажа честно, ама наистина честно много повече неща за живота, за всичко изобщо съм научила от форума отколкото на семинарите. Мисля, че Норбеков бих го посетила отново, защото изтървах последните четири лекции, а те са доста важни. Засега ще гледам да си чета хубава литература в къщи, ще си правя упражненията, ще си гледам суровоядсвдото, ще медитирам и ще правя асани. От тези неща със сигурност се чувствам добре. Проверено е! :Content_22:Е, и на мен ми се иска да си похортувам с някой за духовното ни развитие, за човешката психика, ама другия път по-добре май ще е да ида на психолог. Поне качествено да ме омаят. Майтапя се, де!
Иначе като тръгнах от семинара и викам на мъжа ми "Така или инак до понеделник съм се освободила от задължния давай да ходим някъде и газ към Велико Търново. Много го обичам този град. Може и да ви е смешно ама поччти всеки път обикалям Царевец. Спим винаги в един много хубав хотел, гледахме шоуто Звук и светлина , обикаляме по разходки, там времето за разликае от тук във Варна беше страхотно. Само че и аз съм за бой, защото и петък и събота и днес не съм спортувала, а ядох доста салати. Точно затова няма и да се тегля днес. Ама, пък важното е че си изкарахме страхотно.