Приятели има нужда от помощ и съвети. Отново .
Темата си започнах преди около 5 месеца заради два основни проблема : акне и болка в стомаха.
Явно проблема с акнето се оказа някаква временна реакция или чистене на организма, защото отдавна лицето ми се изчисти, но за съжаление болките в стомаха си останаха и за мен са сериозен проблем.
В храненето ми общо взето нищо не се е променило.
Но това , което ме измъчва е че каквото и да хапна , когато и да хапна неминуемо започва стомашен дискомфорт-най често около 1 час след като съм се нахранила. Усещането е различно -понякога е като напрежение в областта между стомаха и гърлото , понякога е като усещане за несмляна храна пак в тази област, понякога е тъпа болка зад епигастриума ( тя си е типично гастритна) , друг път си е като тежест и дискомфорт.
Мислела съм примерно ако ми липсват ензими, които да смилат храната да взема да си купя да пия. Но в същото време си казвам : е нали ензими има в суровата храна , как може да консумирам толкова много сурови неща и баш на мен да залипсват ензими...?
Знам колко е важно дъвченето -старая се да дъвча мнооого пъти една хапка, но дори и така болките си продължават.
Опитвала съм методите на Батманджелич с пиенето на много вода -сякаш има известен ефект , но дискомфорта след всяко хранене си е налице.
Очевидно греша някъде , но наистина не знам къде?
Много е гадно усещането да искаш да се храниш по този начин , да вярваш че си на правилният път , да си убеден че правиш най-доброто за себе си и въпреки това след всяка храна каквато и да е тя , да усещаш тъпи , дълбаещи , предизвикващи дискомфорт болки....които до преди 1 година във всеядното си хранене бяха чужди за мен.
Помагайте с идеи как да си помогна ....Моля ви