Един от проблемите свързан с хора като Манек, е че от една страна биват идеализирани от феновете и се забравя, че те не са светци, а обикновени хора макар и различни с нещо и от друга се заклеймяват като измамници и се следи всяка тяхна грешка. Смятам, че феномена със слънцеядците съществува, макар и да има компромати. Манек например беше хванат в един документален филм - Eat the sun, че е ял в един индийски ресторант в щатите и като го питаха какво е правил там и взе да го увърта и т.н. (по-добре го гледайте има гов колибката). Има случаи с починали хора, както е случая с една последователка на Джазмухин и т.н. Затова ако се търси истината, трябва да се гледа безпристрастно, а не като фен на едната или другата страна. Аз лично смятам, че проблема не е толкова с липсата на храната колкото с липсата на вкуса й. Например Манек си бил поръчал, по думите на момчето в ресторанта от всички гозби, а те бяха доколкото видях 8. Джазмухин казва, че отвреме на време ядяла шоколад - е това глад ли е или нещо друго? Аз например работя често по кораби по Скандинавието и макар и да има храна в изобилие изобщо не ме блазни. Търся си вкуса на нашата си кухня и изпитах на гърба си влиянието на вкуса. Така че нищо чудно...
Аз също не мисля, че слънцеядството само по себе си води до духове напредък. Като подпомагащ фактор - да, добре но иначе... Има и доста хора както съм и аз които не обичат да ядат. Вероятно за повечето хора е много странно това, както беше за самия Гарбовски, интервюирайки Иван Стойчев. Аз бих се оттървал от храната ако можех на момента. Не е лошо човек да има избор.... Затова трябва да се пробва!